2016. október 27. 16:13

Nem venné fel soraiba James Bondot a valódi brit titkosszolgálat, hiába menti meg rendre a világot a katasztrófától - közölte egy interjújában a brit hírszerzés igazgatója.

Alex Younger, az MI6 vezetője hangsúlyozta, hogy a valódi kémeknek bonyolult morális és fizikai kihívásokkal kell megküzdeniük a világ legfélelmetesebb körülményei között, ami eleve kizárja a 007-es alkalmazását, hiszen benne nincs meg a szükséges szilárd erkölcsi tartás.

Ezek a jachtok még James Bondot is lenyűgöznék

"Az MI6 ügynökeit nem azért alkalmazzák, hogy átugorják az erkölcsi dilemmákat. Nagy biztonsággal állíthatom, hogy James Bond nem felelne meg a felvételi procedúránkon" - mondta Younger a fekete kultúrának és örökségnek szentelt Black History Month online magazinban publikált interjúban.

Miközben egy valódi MI6-os ügynökben megvannak Bond olyan vonásai, mint a hazaszeretet, erőnlét és kitartás, az igazi ügynököknek további fontos jellemzőkre is szüksége van, amelyek hiányoznak az Oroszországból, szeretettel, a Goldfinger, a Skyfall és a Spectre - A Fantom visszatér hőséből. A valódi ügynökök magasabb szintű érzelmi intelligenciával rendelkeznek, jobbak a csapatmunkában, és mindig tiszteletben tartják a törvényeket, ami Bondról nem mondható el - fűzte hozzá Alex Younger.

MTI