TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Tavaly 2,5 millió vendég 6,2 millió éjszakát töltött el a fővárosi kereskedelmi szálláshelyeken; a vendégek száma 2,2 százalékkal, a vendégéjszakáké pedig 0,8 százalékkal nőtt 2006-hoz képest - ismertette Fekete László, a BTH Budapesti Turisztikai Szolgáltató Kht. ügyvezetője sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

Fekete László kiemelte, hogy míg 2007 első hét hónapjában mind a vendégek, mind pedig a turisták által eltöltött vendégéjszakák száma csökkent, addig augusztustól egyre nagyobb bővülést regisztráltak.

A vendégéjszakák száma augusztusban 2,6 százalékkal, szeptemberben 3 százalékkal, októberben 5,9 százalékkal, novemberben 15,7 százalékkal, decemberben pedig 11,1 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest.

Fekete László elmondta: tavaly a szállásdíj-bevételek 0,4 százalékkal csökkentek 2006-hoz viszonyítva, és elérték a 72,7 milliárd forintot. Hozzátette: a forint erős árfolyama bevétel-csökkentő hatása 6-6,5 százalék.

Tavaly a bevételek 14 százalékkal bővültek a megelőző évhez képest. Budapesten a bruttó szállásdíj-bevételek 91,4 százaléka a külföldi vendégektől származik.

A turizmusból származó iparűzési adóbevétel 16-18 milliárd forintra becsülhető.

Az ügyvezető elmondta, hogy tavaly csökkent a Németországból és Nagy Britanniából érkező turisták száma 2006-hoz képest, ugyanakkor több a spanyol, orosz, francia vendégek járt Budapesten.

A főváros tavaly 1,4 milliárd forintot költött turizmusra. Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes szerint 2008 áttörést hozhat a turizmusban.

Ikvai-Szabó Imre elmondta: a ferencvárosi Közraktárak tenderén született eredménnyel mintegy 8 milliárd forintos beruházással 2010-re elkészülhet a főváros új kulturális és közösségi központja. Tavaly februárban fogadta el a Fővárosi Közgyűlés a belváros műemléki és közterületi megújítását célzó Budapest Szíve Programot - emlékeztetett a főpolgármester-helyettes.

Hozzátette: 10 milliárdos támogatás jut a Budavári Palota és a Liszt Ferenc Zeneakadémia rekonstrukciójára, 3,1 milliárd a Szépművészeti Múzeum bővítésére és kétmilliárd forint a Szentendrei Skanzen megújítására.

MTI/Menedzsment Fórum 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.