2p

Tíz vendéglátóhelyen vizsgálta a frissen facsart narancslevek előállítását és minőségét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), a termékek megfeleltek az élelmiszerbiztonsági előírásoknak - közölte a Nébih.

A szakemberek a 160 narancslé-minta - többek között C-vitamin és cukortartalmát - mértek meg, a mintákból érzékszervi, mikrobiológiai, toxikológiai, analitikai és növényvédőszer-maradék vizsgálatokat is végeztek.

Az ital alapjául szolgáló narancsot is ellenőrizték a felügyelők. A friss beszerzést igazoló dokumentumok mindenhol rendelkezésre álltak, tehát a nyomonkövethetőség megfelelő volt. Sem a gyümölcsök tárolásával, sem azok minőségével nem akadt probléma, az ellenőrök sehol sem találtak romlott, sérült, penészes narancsot. A teszt során vizsgált narancslevek egyike sem tartalmazott kórokozó baktériumokat.

Ezek a legőröltebb munkák

A vizsgálat szerint facsart narancs készítéséhez mindenhol rendelkezésre álltak az elvárt személyi és tárgyi feltételek. Pontatlanságok előfordultak: gyakori hiba volt, hogy a dolgozók munka közben ékszert viseltek a kezükön, illetve a gépek takarítása nem volt kellően alapos. Bírságot azonban végül nem szabtak ki a szakemberek, mivel a vállalkozások - együttműködve a hatósággal - a lehető legrövidebb időn belül kijavították a hiányosságokat - közölte a Nébih.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Előfizetőink máshol nem olvasott, higgadt hangvételű, tárgyilagos és
magas szakmai színvonalú tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Korlátlan hozzáférést adunk az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz is, a Klub csomag pedig a hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmazza.
Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!