2008. december 18. 07:04

Az autópiac zuhanórepülése érzékenyen érinti a vámosokat is, prémiumuk jelentős része bánja, hogy a korábbinál kevesebb gépkocsi talált gazdára, számol be a Világgazdaság.

Mint Nagy János országos vámparancsnok elmondta, a premizálás szempontjából meghatározó bevételi címek közül egyedül a regisztrációs adóból származó összeg marad el az előirányzattól, emiatt viszont „ugrik” az év végi jutalom nagy része.

A költségvetési törvény szerint az idén durván hatmilliárd forintnyi pluszpénzt kaphatnának jó munkájuk fejében a pénzügyőrök, ám ehhez a jövedéki adónak, a vámbevételnek és a regisztrációs adónak legalább egy százalékkal felül kell múlnia a bevételi tervet.

Az előbbiek 16, illetve több mint öt százalékkal túlteljesültek, ám az utóbbi – az autóeladások drámai csökkenése miatt – nem éri el a 93,7 milliárdos előirányzatot, attól 5,7 százalékkal elmarad, reálisan 88,36 milliárd forint várható az idén, számol be a Világgazdaság.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.