2008. december 18. 07:04

Az autópiac zuhanórepülése érzékenyen érinti a vámosokat is, prémiumuk jelentős része bánja, hogy a korábbinál kevesebb gépkocsi talált gazdára, számol be a Világgazdaság.

Mint Nagy János országos vámparancsnok elmondta, a premizálás szempontjából meghatározó bevételi címek közül egyedül a regisztrációs adóból származó összeg marad el az előirányzattól, emiatt viszont „ugrik” az év végi jutalom nagy része.

A költségvetési törvény szerint az idén durván hatmilliárd forintnyi pluszpénzt kaphatnának jó munkájuk fejében a pénzügyőrök, ám ehhez a jövedéki adónak, a vámbevételnek és a regisztrációs adónak legalább egy százalékkal felül kell múlnia a bevételi tervet.

Az előbbiek 16, illetve több mint öt százalékkal túlteljesültek, ám az utóbbi – az autóeladások drámai csökkenése miatt – nem éri el a 93,7 milliárdos előirányzatot, attól 5,7 százalékkal elmarad, reálisan 88,36 milliárd forint várható az idén, számol be a Világgazdaság.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.