TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Magyarországon 58 százalék azoknak az aránya, akik úgy ítélik meg, hogy a globalizáció javítja az elhelyezkedési lehetőségeket - derül ki az ACNielsen piackutató ausztriai leányvállalatának világszerte készített felméréséből. A világátlag 47, az európai 42 százalék.

Az ACNielsen internetes felméréséből kiderül, hogy világszerte az emberek 47 százaléka gondolja úgy, hogy a globalizáció javítja az elhelyezkedési lehetőségeket, 32 százalék semlegesnek, 16 százalék pedig negatívnak látja a hatásokat. A legoptimistábbak e tekintetben a latin-amerikaiak (57 százalék) és az ázsiaiak (53 százalék).

Európában a megkérdezettek 42 százaléka tartja pozitívnak a globalizáció hatását a foglalkoztatásra nézve, 16 százalék szerint a dolgozók rosszabbul járnak a cégcsoportok világméretű terjeszkedésével. Európában a törökök a legoptimistábbak (66 százalék), majd az írek (64 százalék) és a portugálok következnek 61 százalékkal.

Az ACNielsen 23 500 állampolgárt kérdezett meg online Európa, Észak-Amerika, az ázsiai-csendes-óceáni térség, Latin-Amerika, Dél-Afrika és a Közel-Kelet 42 országában 2006 tavaszán.

MTI/Menedzsment Fórum

Segítsen nekünk véleményével, és mi féléves előfizetéssel ajándékozzuk meg!

Rendszeresen olvassa cikkeinket, és lenne kedve részt venni a stratégiánk alakításában? Vegyen részt fókuszcsoportos kutatásunkban, és mi féléves előfizetéssel háláljuk meg segítségét, amely a Privátbankár.hu és az Mfor.hu hamarosan induló prémium szolgáltatására érvényes!

Kérjük, töltse ki az alábbi linken található kérdőívet, amely alapján a kutatást végző szakemberek összeállítják a fókuszcsoportokat. A kutatásba beválogatott jelentkezőket legkésőbb december 7-én értesítjük!

Jelentkezés

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.