2006. szeptember 1. 12:51

Magyarországon 58 százalék azoknak az aránya, akik úgy ítélik meg, hogy a globalizáció javítja az elhelyezkedési lehetőségeket - derül ki az ACNielsen piackutató ausztriai leányvállalatának világszerte készített felméréséből. A világátlag 47, az európai 42 százalék.

Az ACNielsen internetes felméréséből kiderül, hogy világszerte az emberek 47 százaléka gondolja úgy, hogy a globalizáció javítja az elhelyezkedési lehetőségeket, 32 százalék semlegesnek, 16 százalék pedig negatívnak látja a hatásokat. A legoptimistábbak e tekintetben a latin-amerikaiak (57 százalék) és az ázsiaiak (53 százalék).

Európában a megkérdezettek 42 százaléka tartja pozitívnak a globalizáció hatását a foglalkoztatásra nézve, 16 százalék szerint a dolgozók rosszabbul járnak a cégcsoportok világméretű terjeszkedésével. Európában a törökök a legoptimistábbak (66 százalék), majd az írek (64 százalék) és a portugálok következnek 61 százalékkal.

Az ACNielsen 23 500 állampolgárt kérdezett meg online Európa, Észak-Amerika, az ázsiai-csendes-óceáni térség, Latin-Amerika, Dél-Afrika és a Közel-Kelet 42 országában 2006 tavaszán.

MTI/Menedzsment Fórum

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.