TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2007. december 17. 08:14

A vezető utazásszervezők ünnepi időszakra eső útjai döntően elkeltek, de – mint többen megfogalmazták – a gyenge nyár után ez az időszak sem ígér kiemelkedő eredményeket. A hazai szállodák ugyanakkor szilveszterre már nagyrészt megteltek, karácsonyra még van szabad hely, számol be a Világgazdaság.

Sokan szeretik meleg, egzotikus helyeken tölteni az ünnepeket. A Neckermann egzotikus úti céljai közül ilyenkor is kiemelkedően népszerű Kenya és Thaiföld – közölte Szvoboda János, a N-U-R Neckermann Utazás Szolgáltató Kft. cégvezetője. A közeli országoknál dominál a hóbiztos régiók választása: Ausztria, Olaszország, Szlovákia, Franciaország, Németország, Svájc síterepeit is sokan keresik fel.

A Kartago Tours gyakorlatilag teljes kapacitását értékesítette az ünnepi időszakra. Brazíliába, Egyiptomba, a Zöld-foki-szigetekre, illetve Kubába minden út elkelt. Tunéziába karácsonyra egy-egy hely még van, de szilveszterre már itt sem tudnak foglalást fogadni – mondta Hajducsi Tamás marketingigazgató.

A szilveszteri árak általában mintegy 25–40 százalékos felárat jelentenek az egyéb időszakokban alkalmazottakhoz képest, ezt érdemes figyelembe venni az utak tervezésénél – közölte Simon András, a Chemol Travel cégvezetője. A legtöbb térségben mind a szállodák, mind a légitársaságok megemelik ugyanis ilyenkor az áraikat. Van azonban néhány útirány, ahol ez nem érvényes. Ilyen például Kína, ahol máskor ünneplik az új évet, így ez nem számít főszezonnak, s nagyon kedvező ár-érték arány mellett lehet utazni: egy nyolcnapos program már 250 ezer forinttól elérhető.

Egyre szélesebb táboruk van a néhány napos utaknak. Szilveszter táján például a népszerű bulihelyeken a helyiek mellett már sok millió turista köszönti az új évet az utcán, például Rómában, Londonban, Madridban, Rióban és New Yorkban, számol be a Világgazdaság. 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.