TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2008. január 15. 10:59

Tokaj a Kultúra Magyar Városa cím mellett egy másik elismerésben is részesült: szerepel ugyanis azon a turisztikai listán, amit a tekintélyes amerikai napilap, a The New York Times állított össze a 2008-as idegenforgalmi szezon ajánlatairól.

Az 53 helyszínjavaslatban csupán három kelet-európai úti célt jelöltek meg: a horvát Hvar szigetét, Prágát és a magyar borvidéket. Májer János, Tokaj polgármestere óriási elismerésnek nevezte a listán való szereplésüket.

"Ha az amerikaiaknak egyetlen város jut eszükbe Magyarországról, és ez a város Tokaj, az végtelenül felemelő érzés" – fogalmazta meg a polgármester, kiemelve, hogy a turizmus sokat változott Tokajban az elmúlt években, köszönhetően a világörökségi címnek is.

Korábban a Szovjetunióból érkeztek turisták, majd németek, osztrákok jöttek szép számban, az utóbbi időben pedig – a borturizmus megerősödésének is köszönhetően – franciák, angolok, amerikaiak érkeznek a városba és környékére, s egyre több japán turista is ellátogat a magyar borvidékre. Mindez kihatással van a befektetői hajlandóságra is, tekintve, hogy jelenleg két szálloda létesítése is folyamatban van.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.