Azok az emberek, akik naponta legalább 3 csésze kávét megisznak, bizonyos betegségek esetén kisebb valószínűséggel szenvednek korai halált, mint azok, akik kevesebbet, vagy egyáltalán nem fogyasztanak, állapította meg egy tanulmány a közelmúltban.
A Marketwatch írása szerint ráadásul mind a koffeines, mind a koffeinmentes kávéknál is kimutatható ez a kutatási eredmény a szív- és érrendszeri, az idegrendszer és 2 fajta cukorbetegség esetén is. Sőt, az öngyilkossági statisztikákban is.
Rituális kávézás - dizájnos csészék és csészealja
A több évtizede és több tízezer ember bevonásával készült kutatás megállapításai arra vezethetők vissza, hogy a kávé részecskéi csökkentik a szervezet inzulin ellenálló képességét és a gyulladások kialakulásának esélyét. A kávéban található antioxidánsok pedig segítenek a krónikus betegségek megelőzésében. Ugyanakkor a tanulmány megjegyzi, hogy a pontosabb okok kiderítéséhez további kísérletekre van szükség.
mfor.hu