2006. július 28. 13:21

Turisztikai képzésen vettek részt a BKV-jegyellenőrők a BKV Zrt. és a Magyar Turizmus (MT) Zrt. együttműködésének keretében, amelynek célja a budapesti tömegközlekedési eszközöket használó külföldi turistákkal való kommunikáció kulturáltabbá és hatékonyabbá tétele.

A nyelvi nehézségek áthidalása érdekében a két társaság a nyári turistafőszezon kezdetétől háromnyelvű tájékoztató lapot adott ki, amelynek segítségével az ellenőrök udvarias formában tudatják a jegy nélkül vagy érvénytelen jeggyel utazó külföldi turistákkal, hogy milyen szabálytalanságot követtek el, derül ki az MT Zrt. közleményéből.

A "rajtakapott" turisták ugyancsak ezen a lapon választhatnak, hogy pótdíjat fizetnek, vagy a pótdíj értékével megegyező értékű 3 napos turistajegyet váltanak. A rendhagyó kezdeményezés tapasztalatai igen kedvezőek, hiszen eddig naponta 70-80 külföldi utas választotta a kényelmes megoldást jelentő turistajegyet a pótdíj helyett.

Menedzsment Fórum

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.