2006. július 28. 13:21

Turisztikai képzésen vettek részt a BKV-jegyellenőrők a BKV Zrt. és a Magyar Turizmus (MT) Zrt. együttműködésének keretében, amelynek célja a budapesti tömegközlekedési eszközöket használó külföldi turistákkal való kommunikáció kulturáltabbá és hatékonyabbá tétele.

A nyelvi nehézségek áthidalása érdekében a két társaság a nyári turistafőszezon kezdetétől háromnyelvű tájékoztató lapot adott ki, amelynek segítségével az ellenőrök udvarias formában tudatják a jegy nélkül vagy érvénytelen jeggyel utazó külföldi turistákkal, hogy milyen szabálytalanságot követtek el, derül ki az MT Zrt. közleményéből.

A "rajtakapott" turisták ugyancsak ezen a lapon választhatnak, hogy pótdíjat fizetnek, vagy a pótdíj értékével megegyező értékű 3 napos turistajegyet váltanak. A rendhagyó kezdeményezés tapasztalatai igen kedvezőek, hiszen eddig naponta 70-80 külföldi utas választotta a kényelmes megoldást jelentő turistajegyet a pótdíj helyett.

Menedzsment Fórum

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!