<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A Magyar Nemzet információi szerint a BKV-tól tavaly menesztett stratégiai igazgató, Bosnyák Gyula egy év munka után 39 milliós végkielégítést kapott. Bosnyák volt a felelős a 2008-as nagy felzúdulást kiváltó, számos buszjárat megszüntetését előirányozó paraméterkönyvvel kapcsolatos koordinációért.

A napilap csütörtöki számában megjelent írás szerint alig egy évig volt stratégiai igazgató Bosnyák Gyula, mégis 39 millió forintos összeget kapott. Bosnyákkal eredetileg 2007-től 2011-ig szóló, határozott idejű szerződést kötött a közlekedési társaság, de kinevezése után egy évvel menesztették, mivel kudarcba fulladt a nevéhez köthető, a menetrend-módosítást tartalmazó úgynevezett paraméterkönyv elfogadtatása.

A kurdarc miatt Bosnyák Gyula mellett Somodi László akkori közlekedési vezérigazgató-helyettest is felmentették posztjáról, aki azonban egy fillér végkielégítést sem kapott, mivel őt rendkívüli felmondással küldték el. (mfor.hu szerk.: Felmentésüket a BKV azzal indokolta, hogy a vezetésük alatt elkészített 2008-as paraméterkönyv "szakmailag alkalmatlan" volt. Vitézy Dávid, a VEKE szóvivője a paraméterkönyv-tervezetről akkor így nyilatkozott: "egy szisztematikus és utas ellenes rombolás, egy olyan rombolás, amely Budapest legfontosabb buszjáratainak megszüntetésére irányul." Somodi menesztése miatt később bírósághoz fordult.)

A csaknem negyvenmilliós összeg kifizetését egyébként ugyanúgy Balogh Zsolt akkori megbízott vezérigazgató, jelenlegi általános vezérigazgató-helyettes írta alá, mint Szalainé Szilágyi Eleonóra humánpolitikai igazgató tavalyi százmilliós végkielégítését.

Székelyné Pásztor Erzsébet, a BKV kommunikációs igazgatója a lapnak elismerte, hogy valóban jelentős végkielégítést fizettek ki Bosnyák Gyulának, de konkrét összeget nem árulhatott el, mert ehhez az érintett nem járult hozzá. A kommunikációs vezető megerősítette, hogy a végkielégítést valóban Balogh Zsolt szignálta.

Bosnyák Gyula a lap megkeresésére először meglepődött, hogy honnan tudnak a történetről, majd közölte, semmi sem igaz az egészből, és lecsapta a telefont - olvasható a Magyar Nemzetben.

MTI/Menedzsment Fórum