Klasszis Klub online találkozó

Módosult a program!

Május 13. 15:30

Vendég: Dávid Ferenc, a VOSZ volt főtitkára

Legyen előfizetőnk, és regisztrálhat rendezvényünkre!

Előfizetés		
	

A Magyar Nemzet információi szerint a BKV-tól tavaly menesztett stratégiai igazgató, Bosnyák Gyula egy év munka után 39 milliós végkielégítést kapott. Bosnyák volt a felelős a 2008-as nagy felzúdulást kiváltó, számos buszjárat megszüntetését előirányozó paraméterkönyvvel kapcsolatos koordinációért.

A napilap csütörtöki számában megjelent írás szerint alig egy évig volt stratégiai igazgató Bosnyák Gyula, mégis 39 millió forintos összeget kapott. Bosnyákkal eredetileg 2007-től 2011-ig szóló, határozott idejű szerződést kötött a közlekedési társaság, de kinevezése után egy évvel menesztették, mivel kudarcba fulladt a nevéhez köthető, a menetrend-módosítást tartalmazó úgynevezett paraméterkönyv elfogadtatása.

A kurdarc miatt Bosnyák Gyula mellett Somodi László akkori közlekedési vezérigazgató-helyettest is felmentették posztjáról, aki azonban egy fillér végkielégítést sem kapott, mivel őt rendkívüli felmondással küldték el. (mfor.hu szerk.: Felmentésüket a BKV azzal indokolta, hogy a vezetésük alatt elkészített 2008-as paraméterkönyv "szakmailag alkalmatlan" volt. Vitézy Dávid, a VEKE szóvivője a paraméterkönyv-tervezetről akkor így nyilatkozott: "egy szisztematikus és utas ellenes rombolás, egy olyan rombolás, amely Budapest legfontosabb buszjáratainak megszüntetésére irányul." Somodi menesztése miatt később bírósághoz fordult.)

A csaknem negyvenmilliós összeg kifizetését egyébként ugyanúgy Balogh Zsolt akkori megbízott vezérigazgató, jelenlegi általános vezérigazgató-helyettes írta alá, mint Szalainé Szilágyi Eleonóra humánpolitikai igazgató tavalyi százmilliós végkielégítését.

Székelyné Pásztor Erzsébet, a BKV kommunikációs igazgatója a lapnak elismerte, hogy valóban jelentős végkielégítést fizettek ki Bosnyák Gyulának, de konkrét összeget nem árulhatott el, mert ehhez az érintett nem járult hozzá. A kommunikációs vezető megerősítette, hogy a végkielégítést valóban Balogh Zsolt szignálta.

Bosnyák Gyula a lap megkeresésére először meglepődött, hogy honnan tudnak a történetről, majd közölte, semmi sem igaz az egészből, és lecsapta a telefont - olvasható a Magyar Nemzetben.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.