2p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén -
nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2023 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Befejeződött 35 dél-budai villamosmegálló peronjának akadálymentesítése, valamint a Móricz Zsigmond körtér és a Szent Gellért tér közötti villamosvonal-szakasz felújítása, vasárnaptól visszaadják a forgalomnak a Szabadság hidat is - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken.

A korszerűsített és akadálymentesített megállókba az új esőbeállókat, padokat, korlátokat és utastájékoztatókat jövő január végéig helyezik ki. A megállók környezetében még útépítési, forgalomtechnikai és környezetrendezési munkákat is elvégeznek.

Mivel vasárnaptól újra használható a Szabadság híd, a 47-es, a 48-as és a 49-es villamosok is újra közlekednek. Emellett ismét a teljes, eredeti vonalán közlekedik a 19-es, a 41-es, az 56-os és az 56A villamos is.

Vasárnaptól viszont közműfelújítás kezdődik a Bartók Béla úton a Szabadság híd felé vezető oldalon, emiatt lezárják a Csíky utca és a Szent Gellért tér közötti szakaszt, a forgalmat elterelik. A forgalomkorlátozás miatt változik a 133E busz közlekedése, illetve a Budafoki útra helyezik a 7-es, a 907-es és a 973-as busz Szent Gellért téri megállóját.

A Fehérvári úton az Építész utca és a Mezőkövesd út közötti lezárás Budafok felé továbbra is megmarad, valamint folytatódik az útépítés a Lecke utca és a Csurgói út közötti útszakaszon is. Mindezek mellett helyreáll a forgalmi rend az Astoriánál, ahol korábban a pótlóbuszok miatt buszfordulót alakítottak ki. Ezt elbontják és visszahelyezik a buszok megállóját az eredeti helyükre.

A BKK korábbi tájékoztatása szerint hétfőtől a dél-budai peronfelújítási program újabb üteme kezdődik, amely október végéig tart. Ebben az időszakban a 17-es villamos az Alkotás utca helyett a Krisztina körúton át közlekedik, a 61-es csak hétköznap a reggeli csúcsidőben jár a Hűvösvölgy és a Széll Kálmán tér között. Az 59-es és 59A helyett az 59B jár majd egész nap a Hűvösvölgy és a Márton Áron tér között. 

A Móricz Zsigmond körtér és a Széll Kálmán tér között az Alkotás utcán és a Villányi úton át a 61-es pótlóbusszal lehet majd utazni.
 
MTI 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!