2019. szeptember 7. 13:30

Az otthonunk az a hely, ahol biztonságban vagyunk, ahol jól és komfortosan érezhetjük magunkat, kipihenhetjük a hosszú nap fáradalmait. De mégis mitől válik ezzé a bensőséges hellyé? Ha mélyebben belegondolunk, több választ is kaphatunk. Sokan említik a lakásuk berendezését, ami nem véletlen, hiszen egy ízléses, letisztult, lakályos légkör hozzájárul a fentebb említett tényezők kialakulásához.

Berendezési tárgyaink elhelyezésén túl, törekednünk kell a szűk környezetünk tökéletes megvilágítására is. A központi fények telepítése mellett érdemes gondolni a dekorációs világítótestek felszerelésére is, hiszen ezek nagyban hozzájárulnak otthonunk kellemes hangulatának kialakulásához.

Világítás és dekoráció LED szalagokkal

A LED technológia fejlődésének köszönhetően ma már igen népszerűvé vált ez a világítástechnika. Gyakran megfigyelhetjük családi házak külső megvilágításaként, illetve a belső terek hangulatának fokozásaként. Elterjedésének tükrében több pozitív tulajdonsága áll.

Nézzük meg, melyek ezek!

Lehangsúlyosabb ismérve az energiatakarékossága, ezért is választják oly gyakran a vásárlók. Élettartamuk igen beszédes, akár elérheti a 30-50 ezer órát. A LED szalagok legtöbbje alacsony feszültségről (12V) működik, a biztonságosságot szem előtt tartva.

Hajlékonyságukból adódóan ívelt felületre egyaránt beépíthetők. Színválasztékban igen gazdag képet mutatnak, választhatunk hideg és meleg fehér, valamint RGB színes szalagok közül.

A fehér LED szalagok

A fehér LED szalagok színárnyalatai is többfélék, megkülönböztetünk meleg fehér, hideg fehér valamint napfény fehér típusokat. Innentől kezdve már csak saját ízlésünk és kreativitásunk szab határt a szalagok felhasználásában.

Persze célszerű figyelembe venni az ajánlásokat, hiszen lakásunk minden pontja más és más szerepet tölt be az életünkben, ezért sem mindegy, hogy milyen fényekkel vesszük körbe magunkat.

Konyhánkban, ahol tengernyi veszélyforrásnak vagyunk kitéve, alapfeltétel a megfelelő látási viszonyok biztosítása. Mivel a hideg fehér színt erősebbnek érzékeljük, ennélfogva tanácsos ebben a helyiségben ezeket a típusú szalagokat felszerelni.

Ott, ahol a pihenésé és a kikapcsolódásé a főszerep, javasolt a meleg fehér szín használata, ezzel is kihangsúlyozva lakóterünk nyugodt hangulatát. További előnye, hogy ez az árnyalat szemünket is kevésbé fárasztja.

Döntsd el, mennyire legyen világos

A világhálót LED lámpák után böngészve gyakran találkozhatunk a dimmelhető kifejezéssel, ez csupán annyit jelent, hogy a világítótestek fényereje egy vezérlő egységgel szabályozhatók.

További hasznos információkat és LED szalagokat megtalálhatsz az S-LIGHTLED honlapján! A cég különlegessége, hogy csak náluk érhető el raktárról 8 színhőmérséklet, így kínálatukban 2200 és 9000 K között találhatsz fehér LED szalagot.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.