2019. szeptember 7. 13:30

Az otthonunk az a hely, ahol biztonságban vagyunk, ahol jól és komfortosan érezhetjük magunkat, kipihenhetjük a hosszú nap fáradalmait. De mégis mitől válik ezzé a bensőséges hellyé? Ha mélyebben belegondolunk, több választ is kaphatunk. Sokan említik a lakásuk berendezését, ami nem véletlen, hiszen egy ízléses, letisztult, lakályos légkör hozzájárul a fentebb említett tényezők kialakulásához.

Berendezési tárgyaink elhelyezésén túl, törekednünk kell a szűk környezetünk tökéletes megvilágítására is. A központi fények telepítése mellett érdemes gondolni a dekorációs világítótestek felszerelésére is, hiszen ezek nagyban hozzájárulnak otthonunk kellemes hangulatának kialakulásához.

Világítás és dekoráció LED szalagokkal

A LED technológia fejlődésének köszönhetően ma már igen népszerűvé vált ez a világítástechnika. Gyakran megfigyelhetjük családi házak külső megvilágításaként, illetve a belső terek hangulatának fokozásaként. Elterjedésének tükrében több pozitív tulajdonsága áll.

Nézzük meg, melyek ezek!

Lehangsúlyosabb ismérve az energiatakarékossága, ezért is választják oly gyakran a vásárlók. Élettartamuk igen beszédes, akár elérheti a 30-50 ezer órát. A LED szalagok legtöbbje alacsony feszültségről (12V) működik, a biztonságosságot szem előtt tartva.

Hajlékonyságukból adódóan ívelt felületre egyaránt beépíthetők. Színválasztékban igen gazdag képet mutatnak, választhatunk hideg és meleg fehér, valamint RGB színes szalagok közül.

A fehér LED szalagok

A fehér LED szalagok színárnyalatai is többfélék, megkülönböztetünk meleg fehér, hideg fehér valamint napfény fehér típusokat. Innentől kezdve már csak saját ízlésünk és kreativitásunk szab határt a szalagok felhasználásában.

Persze célszerű figyelembe venni az ajánlásokat, hiszen lakásunk minden pontja más és más szerepet tölt be az életünkben, ezért sem mindegy, hogy milyen fényekkel vesszük körbe magunkat.

Konyhánkban, ahol tengernyi veszélyforrásnak vagyunk kitéve, alapfeltétel a megfelelő látási viszonyok biztosítása. Mivel a hideg fehér színt erősebbnek érzékeljük, ennélfogva tanácsos ebben a helyiségben ezeket a típusú szalagokat felszerelni.

Ott, ahol a pihenésé és a kikapcsolódásé a főszerep, javasolt a meleg fehér szín használata, ezzel is kihangsúlyozva lakóterünk nyugodt hangulatát. További előnye, hogy ez az árnyalat szemünket is kevésbé fárasztja.

Döntsd el, mennyire legyen világos

A világhálót LED lámpák után böngészve gyakran találkozhatunk a dimmelhető kifejezéssel, ez csupán annyit jelent, hogy a világítótestek fényereje egy vezérlő egységgel szabályozhatók.

További hasznos információkat és LED szalagokat megtalálhatsz az S-LIGHTLED honlapján! A cég különlegessége, hogy csak náluk érhető el raktárról 8 színhőmérséklet, így kínálatukban 2200 és 9000 K között találhatsz fehér LED szalagot.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.