<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

A "megszűnik a lakástakarék" szókapcsolatra szeptember 17-én már értelmezhető mennyiségű keresést mért a Google; a bejelentés másnapján pedig a harmadik legkeresettebb kifejezés volt a magyar interneten a Lakáslottó.

A Google keresési trendjei alapján október 15-én gyakorlatilag teljesen letarolta a magyar internetet a lakáskassza kinyírása. Az egyik legnépszerűbb megtakarítási forma gyakorlatilag az egyik napról a másikra szűnt meg, így az utolsó pillanatban hosszú sorok alakultak ki a forgalmazóknál.

A Privátbankár.hu vette észre, hogy az interneten is berobbant egyik pillanatról a másikra a lakáskassza: október 15-én a Google Trends Magyarországra vonatkozó adatai között már a kora délutáni órákban az egyik legnépszerűbb keresőszóvá vált a "lakástakarék". A nap végére aztán a Fundamenta vette át a lista első helyét keresőszóként, a Google Trends szerint több mint 50 ezer alkalommal kerestek erre a magyarok. 

Érdekesség, hogy bár szinte mindenkinek derült égből villámcsapásként jött a tervezet, a "megszűnik a lakástakarék" szókapcsolatra szeptember 17-én már értelmezhető mennyiségű keresést mért a Google.

A szaksajtóban megindult a találgatás, mi lehet az intézkedés valódi célja - a CSOK kibővítése és átalakítása mellett az is felmerült, hogy a Rogán Antal köreihez köthető lakáslottó felfuttatása lehet az (egyik) igazi cél; hátha azok, akik eddig lakáskasszáztak, mostantól belépnek egy Nemzeti Otthonteremtési Közösségbe. Az október 16-i Google Trends adatok alapján erre pedig akár lehet is esély: miközben a "Lakástakarék Megszűnik" kapcsolat már csak a 19. helyre futott be, és előrébb sem találunk hasonló keresőszót, több mint 5 ezer kereséssel a 3. helyre futott be a "Lakáslottó".

Épp most jött az új szolgáltatásuk

Török Béla vezérigazgató még nyáron beszélt arról lapunknak nyilatkozva, hogy hamarosan egy új közösséghez csatlakozhatnak az érdeklődők. Ez lett a NOK Rapid: az új termék esetében kéthavonta tartanak kiválasztást. Azoknak ajánlott a termék, akik nagyobb előtakarékossági feltöltést tudnak vállalni - jelezte portálunknak a vezérigazgató, aki azt is elmondta: az első NOK-tag néhány héten belül beköltözik az új lakásába. Részletek >>

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.