2019. október 1. 09:47

Az internetes kereskedelem és az adok-veszek oldalak térnyerése nyomán soha nem látott mennyiségű csomag kerül feladásra nap mint nap. Mára az sem jelent akadályt, ha a küldeményedet külföldi célpontba szeretnéd eljuttatni.

Korábban szinte kizárólag a postán adhattál fel csomagot, és aggódhattál miatta, hogy vajon mikor és milyen állapotban érkezik majd meg a címzetthez. Külföldre, főként nehezebb, nagyobb csomagokat küldeni igencsak drága mulatság volt.

A különféle futárcégek megjelenésével azonban napjainkban már számos ajánlat közül választhatunk, és az árak is kedvezőbbek lettek. A szállításra vállalt határidők is rövidültek, a nemzetközi szállítmányozással foglalkozó vállalatok napi járatokat üzemeltetnek a népszerű célpontok között.

Válassz szolgáltatót kényelmesen, otthonról

A legegyszerűbb megoldás, ha csomagot szeretnél valakinek küldeni, hogy a neten megnézed az egyes futárcégek árajánlatait, és kiválasztod a számodra megfelelőt. Ehhez le kell mérned a csomagodat, abban az állapotában, ahogyan majd fel szeretnéd adni. Be kell dobozolnod, majd a csomagod szélességét, hosszát és mélységét is figyelembe kell venned. Mérd le a súlyát, mert az árkalkulációnál erre az adatra is szükség lesz.

A Csomagnet futárrendelés segítségével egyből több cég ajánlatát is láthatod - például az ismert GLS futárszolgálatét - és összehasonlíthatod azokat. A fuvarral kapcsolatban minden szükséges információt megkapsz. A szállítás árán kívül azt is megtudod, hogy melyik szolgáltató milyen kézbesítési határidővel tudja elvinni a küldeményed.

A csomagfelvétel és a kiszállítás azonnal megrendelhető egy gombnyomással, így egyetlen weboldal használatával választhatod ki a legjobb opciót, és indíthatod útjára a csomagodat.

Akár belföldre, akár külföldre

Hazai csomagküldés esetén akár egy napos szállításra is lehetőség van, tehát az egyik nap feladott csomagod másnap már a címzettnél is van.

Attól se ess kétségbe, ha külföldre szeretnél valamit elküldeni. A magyar nyelvű honlapon választhatsz számos európai célország közül is. Ekkor valamivel hosszabb kézbesítési időre kell számítanod, de általában így is 5 munkanapon belül megérkezik a csomagod.

Távolabbi célpontokra légiszállítás is rendelkezésre áll, ezzel jelentősen csökken a kiszállítási idő. Belföldi csomagfelvétel esetén a fuvardíjat elegendő a feladáskor a futárnak fizetned, és választhatsz akár utánvétes kézbesítést is. Ebben az esetben a szállítmány átadásakor beszedett pénzt a bankszámládra utalva fogod megkapni 7 munkanapon belül. Külföldi küldeménynél pedig választhatsz bankkártyás vagy banki átutalásos fizetést.

Akár belföldre, akár külföldre történik a szállítás, a háztól-házig szolgáltatás rendkívül kényelmes a feladónak és a címzettnek is, hiszen sehova nem kell kimozdulniuk a csomagküldés során.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.