2018. július 3. 13:22
mfor.hu

A takarékbetétkönyv lényegében az OTP Bankkal egyidős, papír alapú megtakarítási forma. Digitális világunkban azonban eljárt az idő a papír alapú banki termékek fölött, ezért belátható időn belül megszűnik, közölte a pénzintézet.

Az OTP Bank folyamatosan frissíti és a modern kor igényeihez igazítja termékpalettáját, ezért kivezeti a papír alapú betétkönyveket. Fontos tudni, hogy a betéteseknek nincs teendője, az OTP Bank továbbra is kezeli a meglévő betétkönyveket, de újat nem lehet nyitni és a meglévő betétkönyvekbe a továbbiakban nem lehet befizetni.


A legfontosabb változások a következők:

  • 2018. október 1-től már nem lehet új megtakarítási betétkönyveket nyitni.
  • A korábban nyitott megtakarítási, látra szóló, illetve egyéves betétkönyvek esetében az ügyfeleknek semmilyen teendője nincs, de ezekbe október 1-től nem lehet további betétet elhelyezni és kifizetés csak a teljes összegre történhet, ilyenkor a betétkönyv megszűnik.
  • Az ügyfelek a meglévő betétkönyvüket megtarthatják, azokat az OTP Bank továbbra is kezeli, az elhelyezett állomány kamatozik, és vonatkozik rá az OBA garancia is. Jelenleg több százezer ilyen betétkönyvet kezel az OTP Bank.
  • A fenti változások a Gyámi Betétkönyveket nem érintik.