1p

Nincs kategória, amiben olcsóbbak lennének az élelmiszerek Magyarországon, mint Romániában vagy Lengyelországban.

A Vakmajom Facebook-oldal tette ki azt az ábrát, amelyen tökéletesen látszik, hogy Magyarországon minden fő kategóriában drágábbak az élelmiszerek, mint akár Lengyelországban, akár Romániában.

"Heló tények: a románoknál és a lengyeleknél az élelmiszerek sokkal olcsóbbak, mint a magyaroknál, de mindegyik fajta. A fő ok szimpla: a magasabb magyar adók (világrekord ÁFA 27 százalék+4,5 százalék kisker büntetőadó=31,5 százalék) eredményezte magasabb bolti árak. Eközben a román bérszínvonal hasonló, a lengyel bérszínvonal kb. 30-40 százalékkal magasabb, ezért jobban illetve sokkal jobban élnek. Több lóvéból kevesebbért vásárolni habzsidőzsi"

- szól a kommentár, amellyel nehéz lenne vitatkozni.

A magyar élelmiszerárak alakulását laptársunk, a Privátbankár havi rendszerességgel jelentkező Árkosár-felmérésén keresztül is érdemes nyomon követni, ide kattintva>>>

Arról pedig itt láthat animált grafikont, ahogy az EU összes volt szocialista tagállama elhúzott Magyarország mellett életszínvonal tekintetében:

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!