<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

A kijelzővédő fóliák láthatatlan védelmet nyújtanak kis elektronikai eszközeinknek a környezeti behatások ellen. A kijelző a készülékek legdrágább alkatrésze minden esetben, pláne, ha ez egy érintőkijelző. Pont ezért elengedhetetlen, hogy eszközeinket ezzel a védelmi rendszerrel felszereljük. A fizikai sérülésekkel szemben alkalmazhatunk kijelzővédő folyadékot is, vagy a kijelzővédő fóliát vagy üvegfóliát.

 

Kijelzővédő folyadék 

Ezt a megoldást kevesen részesítik előnyben. Pedig a kereskedelmi forgalomban is elérhetőek, talán csak tulajdonságai miatt nem vált közkedveltté. Sajnos csak mérsékelten karcálló, sőt a fizikai sérülésekkel szemben egyáltalán nem nyújt védelmet. Fő előnye, hogy a megvásárolt folyadék bármilyen készülékhez használható. Abszolút levegő- és buborékmentesen vihető fel a kijelzőre, amely ezáltal víz- és zsírtaszító hatással is rendelkezni fog. Színtelen, észrevehetetlen védőréteget képez az eszközön. Üvegszerű érintése van, amely nem is repedezik. A folyadék idővel kopni kezd, ezért csak telefon tokot használók számára ideális megoldás. 

Üvegfólia 

Ez a készülékeknek kialakított védelmi vonal edzett üvegből készül. A legújabb megoldás, sok helyen tempered glass néven árusítják. Olyannyira megbízható megoldás, hogy a DVDolcson.eu-nál kapható üvegfólia a Mosh-féle keménységi skálán csak 1 értékkel marad alul a gyémánt keménységéhez. Karc-, ütés-, sőt még hőálló is. Nem kopik, és használatával a kijelzőnkön nem fognak ujjlenyomatok éktelenkedni. Az üvegfólia még zsír- és víztaszító hatással is bír. Viszont felhelyezésük nem túl egyszerű. Az üvegfóliák egyes kivitelű tokokkal nem kompatibilisek. 

Kijelzővédő fóliák

Ez a képernyővédő fóliák első generációja, és mondhatni a legjobban bevált és sokak által szeretett megoldás. Mindegyik fólia készülék specifikusan az adott típushoz készül. Az eszközök tökéletes működéséhez szükséges felületeket szabadon hagyják, így a kamera, a vaku és a többi elem probléma nélkül használható marad. Legnagyobb előnyük a rugalmasságuk. Nem befolyásolják az érintőkijelzők érzékenységét és a működését sem. Mobiltokkal is problémamentesen használhatóak. 

Mérsékelten karcálló. Az enyhébb karcolásokkal szemben képes védelmet nyújtani, az erősekkel szemben sajnos már nem. Ütésállóságáról is ugyanez mondható el. Nem hőálló megoldás, amennyiben megsérül, azt sértetlenre kell cserélni, hogy az eszköz védelmét továbbra is képes legyen ellátni. Vannak többrétegű fóliák, ezeket Anti Shock néven forgalmazzák. Az ívelt kijelzőkhöz az Ultra Clear modellek a megfelelőek, amelyek a teljes kijelzőnek lefedettséget biztosítanak. 

Soha ne mellőzze a kijelzővédő megoldások valamelyikét alkalmazni, még akkor sem, ha készülékét csakis tokban tartja. Ezek az apró láthatatlan megoldások a biztosításai a mobileszközeinknek.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.