2019. november 11. 09:31

A kijelzővédő fóliák láthatatlan védelmet nyújtanak kis elektronikai eszközeinknek a környezeti behatások ellen. A kijelző a készülékek legdrágább alkatrésze minden esetben, pláne, ha ez egy érintőkijelző. Pont ezért elengedhetetlen, hogy eszközeinket ezzel a védelmi rendszerrel felszereljük. A fizikai sérülésekkel szemben alkalmazhatunk kijelzővédő folyadékot is, vagy a kijelzővédő fóliát vagy üvegfóliát.

 

Kijelzővédő folyadék 

Ezt a megoldást kevesen részesítik előnyben. Pedig a kereskedelmi forgalomban is elérhetőek, talán csak tulajdonságai miatt nem vált közkedveltté. Sajnos csak mérsékelten karcálló, sőt a fizikai sérülésekkel szemben egyáltalán nem nyújt védelmet. Fő előnye, hogy a megvásárolt folyadék bármilyen készülékhez használható. Abszolút levegő- és buborékmentesen vihető fel a kijelzőre, amely ezáltal víz- és zsírtaszító hatással is rendelkezni fog. Színtelen, észrevehetetlen védőréteget képez az eszközön. Üvegszerű érintése van, amely nem is repedezik. A folyadék idővel kopni kezd, ezért csak telefon tokot használók számára ideális megoldás. 

Üvegfólia 

Ez a készülékeknek kialakított védelmi vonal edzett üvegből készül. A legújabb megoldás, sok helyen tempered glass néven árusítják. Olyannyira megbízható megoldás, hogy a DVDolcson.eu-nál kapható üvegfólia a Mosh-féle keménységi skálán csak 1 értékkel marad alul a gyémánt keménységéhez. Karc-, ütés-, sőt még hőálló is. Nem kopik, és használatával a kijelzőnkön nem fognak ujjlenyomatok éktelenkedni. Az üvegfólia még zsír- és víztaszító hatással is bír. Viszont felhelyezésük nem túl egyszerű. Az üvegfóliák egyes kivitelű tokokkal nem kompatibilisek. 

Kijelzővédő fóliák

Ez a képernyővédő fóliák első generációja, és mondhatni a legjobban bevált és sokak által szeretett megoldás. Mindegyik fólia készülék specifikusan az adott típushoz készül. Az eszközök tökéletes működéséhez szükséges felületeket szabadon hagyják, így a kamera, a vaku és a többi elem probléma nélkül használható marad. Legnagyobb előnyük a rugalmasságuk. Nem befolyásolják az érintőkijelzők érzékenységét és a működését sem. Mobiltokkal is problémamentesen használhatóak. 

Mérsékelten karcálló. Az enyhébb karcolásokkal szemben képes védelmet nyújtani, az erősekkel szemben sajnos már nem. Ütésállóságáról is ugyanez mondható el. Nem hőálló megoldás, amennyiben megsérül, azt sértetlenre kell cserélni, hogy az eszköz védelmét továbbra is képes legyen ellátni. Vannak többrétegű fóliák, ezeket Anti Shock néven forgalmazzák. Az ívelt kijelzőkhöz az Ultra Clear modellek a megfelelőek, amelyek a teljes kijelzőnek lefedettséget biztosítanak. 

Soha ne mellőzze a kijelzővédő megoldások valamelyikét alkalmazni, még akkor sem, ha készülékét csakis tokban tartja. Ezek az apró láthatatlan megoldások a biztosításai a mobileszközeinknek.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.