2p

Kedd éjfélig lehet "szabadon" lecserélni a lakásbiztosítást. 

Az idén április 2-ig tart a lakásbiztosítások márciusi szabad felmondásának először megnyílt lehetősége. Ha ma még beérkezik a felmondás a biztosítóhoz, akkor új szerződést lehet kötni az évfordulón kívül is - közölte kedden a Bank360. 

Kedd éjfélig van még idő
Kedd éjfélig van még idő
Fotó: Mester Nándor / Mfor

A lakásbiztosítások felmonádásnak a biztosítóhoz való beérkezési határideje a jogszabály alapján március 31., de mivel ez 2024-ben vasárnapra esett, és az ünnepnapnak számító húsvéthétfő követte, ezért az idén április 2-án, keddig van lehetősége az ügyfeleknek arra, hogy a felmondást eljuttassák a biztosítójukhoz. A felmondást tehát még ma le kell adni személyesen a biztosító ügyfélszolgálatára, vagy online be kell küldeni a biztosítónak. Postán már ne adjuk fel a felmondást, mert nem fog beérkezni határidőre.

Ha e-mailben küldi valaki a felmondást, akkor azt fokozott biztonságú elektronikus aláírással  vagy állami e dokumentum hitelesítéssel (AVDH) ellátott dokumentumban kell megtenni. Ezek hiányában papíron aláírt, beszkennelt formában szökséges továbbítani a felmondást. Vannak biztosítók, amelyeknél külön felmondási felület van erre a célra, ebben az esetben érdemes ezt használni. Mindenképpen érdemes megnézni, hogy a mostani biztosító milyen feltételeket ad meg a beküldésre és a felmondás tartalmára. A felmondásról, szerződéskötésről a szakportál cikkében lehet további részleteket olvasni. 

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!