<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Ezzel az iskolakezdéssel járó többletkiadások terhét szeretnék enyhíteni - szeptemberben viszont egyáltalán nem utalnak családtámogatási ellátásokat.

Évek óta szokás, hogy a kormány az iskolakezdés előtt álló családok támogatása érdekében variál a családi pótlék és a többi családtámogatás (GYES, GYET, fogyatékossági támogatás, vakok személyi járadéka) folyósításának időpontjával - nincs ez másképp idén sem. Erről több politikus, például Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő és Németh Szilárd rezsibiztos is posztolt a Facebookon csütörtökön (és ahogy a gépezet működni szokott, hamarosan többek oldalán is találkozhatunk majd az "örömhírrel").

Az Államkincstár honlapjáról a pontos dátumok is kiderülnek: a júliusi családi pótlékot és egyéb említett juttatásokat augusztus 2-án utalta a kormány, az augusztusit pedig augusztus 25-én csütörtökön küldik majd. Extra utalásról persze szó sincs, szeptemberben ezeken a jogcímeken egy fillért sem kapnak majd a családok - legközelebb október 4-én jön majd a családi pótlék és a többi juttatás a bankszámlákra.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.