TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
mfor.hu

A családi költségvetés sérülékenysége valószínűleg mindenki számára okozott már kellemetlenségeket az elmúlt évek alatt. Mindig jön valami nem várt kiadás, ami miatt hozzá kell nyúlni a tartalékainkhoz és eljött az az időpont, amikor már egyszerűen nincs elegendő fedezetünk egy hirtelen jött anyagi kötelezettségre. Ahogy Murphy törvénye kimondja: „ami elromolhat, az el is romlik”, és persze teszi ezt a lehető legrosszabbkor.

A legtöbb esetben egy betegség vagy baleset is képes nagyobb összegeket kivenni a pénztárcánkból, de a nagyobb ünnepek, nyaralások vagy az iskolakezdés is lehet a vésztartalékaink gyilkosa. Ha pedig szeretnénk ezeket a kiadásokat valamiből fedezni vagy álmainkat közelebb hozni, akkor jön el az ideje egy gyorsan felvehető kölcsön felvételének. Az ilyen szabadon felhasználható hitelek segítenek, hogy arra költsünk, amire éppen akkor szükségünk van.

A legfontosabb tudnivalók a gyors személyi kölcsönökről

Jellemzően néhány százezer forinttól, legfeljebb 1-2 millió forintig terjednek és különböző konstrukciókban fedezet nélkül is igényelhetőek. Bár a pénzügyi intézmények számára pontosan ezért magasabb kockázatot is jelentenek, így magasabb a kamatuk és a teljes hiteldíj mutatójuk (THM) is, mint egy ingatlan fedezetű hitel esetén.

Amennyiben gyorskölcsönhöz szeretnénk jutni, szükség lesz a személyes okmányainkon felül igazolni a bevételeinket, munkahelyünk stabilitását, esetleges megtakarításunkat és a közüzemi tartozásainkat is. A Hitelmindenkinek csapata összegyűjtött 5 a hazánkban kedvező feltételekkel felvehető gyorskölcsönt.

Mennyibe kerül fél millió forintnyi hitel?

Ahhoz, hogy egyszerűen át tudjuk tekinteni a hazai pénzintézetek ajánlatai közötti különbséget, a legegyszerűbb, ha megnézzük azt számszerűsítve. Aktuális példánkban egy 500.000 forintos személyi kölcsönt vettünk górcső alá, amelyet 3 évre szeretnénk felvenni. A következő összeállításban a legnépszerűbb ajánlatokat gyűjtöttük össze, a THM, a törlesztőrészlet és a visszafizetendő teljes összegek tekintetében.

Sberbank - Fair Express Plusz Személyi kölcsön

Azok számára, akik az alacsony havidíjat kedvelik, előnyös lehet a Sberbank ajánlata, hiszen mindössze 15.452 Ft havidíjért kínálnak fél millió forintot a 36 hónapos futamidőre. A rendkívül kedvezőnek számító 7,97%-os THM-el nehéz versenyezni, így a hitel teljes díja mindössze 63.975 Forint lesz.

A Sberbank további előnye, hogy akár 2 napon belül is képesek folyósítani a kívánt összeget. A fix kamatperiódussal kínált kölcsön, egyszeri 5.000 forintos kezdeti költséggel már igényelhető. A felvétel feltétele azonban, hogy a bankba érkeztessük a fizetésünket, amely legalább havi 250.000 forintot el kell, hogy érjen és nem szerepelhetünk a KHR negatív listájában sem.

Raiffeisen Személyi Kölcsön kötöttségek nélkül

500.000 forintos hitelfelvétel esetén a Raiffeisen Bank, amely 12,73%-os THM-el és 16.358 Ft havi törlesztőrészlettel kínálja konstrukcióját, amelynek a teljes díja 96.688 Ft. A 7.800 Ft kezdeti költség mellé rögzített kamatot kapunk és nincs szükség a jövedelmünk bankba érkeztetésére sem, azonban egy, legalább 3 hónapos, munkaviszonyt fel kell mutatnunk, ahol havonta legalább nettó 100.000 forint jövedelemmel rendelkezünk.

MKB Mosoly Személyi Kölcsön

Az MKB bank is azonos 12,73% THM-et kínál leendő ügyfeleinek, akárcsak a Raiffeisen Bank, ám a havi díjak itt alacsonyabbak, a kezdeti költség viszont picit magasabb. A havi 16.105 forintért igényelhető hitel teljes díja, így 97.200 forintba kerül, mivel az 5.000 forintos kezdeti költséghez, 12.420 forintnyi bankszámla vezetési díj is hozzáadódik összesen a három éves futamidő alatt.

Az igényléshez legalább havi 250.000 Ft nettó fizetés szükséges, amely nem feltétlenül kell, hogy az MKB Bankba érkezzen. A kapott összeg természetesen bármilyen célra felhasználható és akár 24 órán belül is folyósításra kerülhet!

Cofidis Fapados videós azonosítással

A már 200.000 Forint nettó fizetéstől igényelhető népszerű hitelhez havi 16.654 forintért juthatunk hozzá, 12,90% THM-el, kezdeti és egyéb költségek nélkül. Bár a hitelkamat típusa már változó, a hitel teljes díja 99,544 forint. Hatalmas előny, hogy a videós azonosításnak köszönhetően a szerződést az ország bármely pontján megköthetjük.

Az igényelt összeg függvényében a Cofidis is fenntartja a jogot arra, hogy társigénylő bevonását kérje, vagy hogy ennek hiányában ajánlatát módosítsa. A 36 hónapnyi törlesztés során, így összesen 599.544 Forintot kell részletekben visszafizetnünk a banknak, a felvett fél millió forintunkért cserébe.

Cetelem – Saját Ritmus Személyi Kölcsön

A lista zárásaként a fél milliós gyorskölcsön egyedüli ajánlata következik, amely túllépte a 100.000 forintos hiteldíjat. A Cetelem Bank ugyanis 13,69%-os THM mellett kínálja személyi kölcsönét, melyet rögzített kamattal és fix kamatperiódussal tett közzé.

Bár sem kezdeti költséget, sem pedig egyéb költséget nem vár el, a hitel teljes összege 105.628 forintra rúg. Ezért az összegért azonban nem várják el, hogy hozzájuk érkezzen a fizetésünk és a jövedelemigazolásról sem kérnek információkat, így könnyebben hozzáférhető a minimálbérrel foglalkoztatottak számára is.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.