<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi a béke ára Ukrajnában és ki fizeti meg? Lesz-e hitel Magyarországon?

Találkozzon személyesen neves külpolitikai szakértőkkel és bankvezérekkel!

Klasszis Klub Live - először élőben, személyesen, Budapesten!
Vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. március 23.

Jelentkezzen most!

A felmerült problémák és igazságtalanságok tükrében változhatnak a rezsicsökkentés-csökkentés szabályai, enyhítés és kompenzáció is jöhet.

Németh Szilárd, a rezsicsökkentésért felelős kormánybiztos a HírTV-nek nyilatkozott a szerdán bejelentett, a rezsicsökkentést érintő változtatásokról. A Pénzcentrum összefoglalója szerint egígérte, hogy a háború végeztével vissza fog állni a teljes rezsicsökkentés, de hozzátette, hogy

"ám azért nagyon sokat kell még tennünk. Nekem ez a határozott meggyőződésem. Egyben viszont biztos vagyok, hogy az árak egy pillanat alatt nem esnek vissza, de akkor már van lehetőségünk arra, hogy a béke tekintetében gondolkozzunk."

Beszélt arról is, hogy várható-e az azóta felmerült kérdések, problémák, igazságtalanságok fényében a bejelentett szabályozás megváltoztatása, pontosítása, így válaszolt:

"Van olyan háztartás is, ahol csak villanyt használnak, és gázt nem. Sok mindenben gondolkodunk. (…) Gyakorlatilag egész éjszaka ömlöttek az e-mailek és a Facebook-hozzászólások, és ezeket a problémákat mind-mind asztalra hozzuk, és ezzel nagyon komolyan foglalkozunk, mindenkin segíteni szeretnénk."

Elárulta azt is, hogy ő maga dolgozik az esetleges enyhítések és kompenzációk kidolgozásán, és ennek érdekében egyeztet a különféle társadalmi csoportok képviselőivel is.