<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
5p


			
		
		


		
		

Igaz, a címben szereplő vagyontárgyaknak nem egyedüli tulajdonosa Vágujhelyi Ferenc, az adóhivatal új elnöke. 

Varga Mihály pénzügyminiszter június végén jelentette be, hogy három év után távozik a Nemzeti Adó- és Vámhivatal éléről Sors László. Helyére július elsejétől Vágujhelyi Ferenc érkezett, akinek nem teljesen ismeretlen a NAV, hiszen korábban már dolgozott itt informatikai elnökhelyettesként, majd a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács vezetője volt. 

Állami szerv vezetőjeként mind Sors Lászlónak, mind Vágujhelyi Ferencnek vagyonnyilatkozattételi kötelezettsége van, aminek megfelelően a kormány oldalán meg is jelent a volt elnök záró vagyonnyilatkozata mellett Vágujhelyié is. 

Vágujhelyi Ferenc, a NAV új elnöke (Fotó: MTI)Vágujhelyi Ferenc, a NAV új elnöke (Fotó: MTI)

Öt ingatlan és egy - nem is akármilyen - kisrepülő

Először az új elnök, Vágujhelyi Ferenc leadott dokumentumával kezdünk, mely egész hosszú ingatlanlistával indul. Az új tisztségviselő ugyanis 5 ingatlannal rendelkezik, igaz, nem mindegyiknek egyedüli tulajdonosa.

  • Még 1988-ban vásárolta meg egy 54 négyzetméteres lakást pincei tárolóval a XIV. kerületben, melynek egyedüli tulajdonosa. 
  • 2000-ben tulajdonmegosztás révén 45 százalékban lett tulajdonosa egy balatonlellei udvaros lakóháznak. A telek 1060, a családi ház 160 négyzetméteres.
  • Egy évvel később, 2001-ben vásárolt egy pomázi 1500 négyzetméteres zártkertet, melyen egy 10 négyzetméteres gazdasági épület áll. Ennek is egyedüli tulajdonosa Vágujhelyi. 
  • 2016-ben egy feltehetően igencsak értékes ingatlan tulajdonosa lett az új NAV-elnök. Az V. kerületben 20 százalékban lett tulajdonosa egy 350 (!!!) négyzetméteres lakásnak. 
  • Utolsó ingatlanjához több éven keresztül jutott, melyben felerészben tulajdonos. A III. kerületben három gépkocsibeálló és egy 3 négyzetméteres tárolót vásárolt meg. Az ingatlanszerzések évei: 2004, 2014, 2015, a tárolóhoz 2008-ban jutott hozzá. 

Az ingatlanok mellett az ingóságok között is találni kitöltött sorokat. Autója ugyan nincs, de 2007 óta a tulajdonában van egy Suzuki típusú motorkerékpár.

Ez a cikk az Mfor és a Privátbankár Prémium tartalma, csak a lap előfizetői olvashatják teljes terjedelmében.

Prémium tartalmainkhoz a következő lépések után férhet hozzá:

  1. Regisztráljon (adja meg emailcímét és jelszavát)
  2. Válasszon előfizetői csomagjaink közül
  3. Fizessen bankkártyájával

+1 Amennyiben megújuló havi csomagjaink közül választ, az első hónap csak 390 forint mindkét csomag esetében!

Regisztráció

Jelszó visszaállítás / jelszócsere

E-mailen elküldtük a jelszó visszaállításához szükséges információkat. Kérjük, ellenőrizze postafiókját!Még nem regisztrált? Regisztráció itt

Előfizetői csomagjainkról, az előfizetésről részletesen itt olvashat

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.