2018. október 15. 16:21

Bánki Erik módosító javaslatát kivételes eljárásban tárgyalja a parlament. A hétfőn benyújtott javaslatot már kedden meg is szavazhatják a képviselők.

Mint arról elsők között beszámoltunk, Bánki Erik fideszes képviselő azt javasolja, hogy az állam a jövőben kötött szerződések esetén már ne nyújtson támogatást a lakástakarék-pénztári megtakarításokhoz. Az első információk alapján arra lehetett számítani, hogy a javaslat jövő hét elején lépne életbe, azonban úgy tűnik, még ennél is gyorsabban le akarja zavarni a Fidesz ezt a kérdést.

Bánki Erik indítványára ugyanis kivételes eljárásban tárgyalnak és a szavaznak a képviselők a javaslatról. A benyújtott indítvány szerint

  • hétfőn 17:30-ig lehet benyújtani módosító javaslatokat,
  • kedden 1. napirendi pontként fognak tárgyalni róla,
  • az ülés későbbi részében döntenek az összegző módosító javaslatokról,
  • majd a törvényjavaslat zárószavazása is kedden lesz.

Innentől kezdve pedig Áder Jánoson a világ szeme, kedden már nem látunk esélyt a kihirdetésre, szerdán viszont megtörténhet. Ha a törvényjavaslatot változatlan formában fogadják el, akkor a kihirdetést követő napon hatályba is lép.

Vagyis akár már csütörtöktől befellegzett a lakástakarék-pénztári megtakarításokhoz nyújtott állami támogatásoknak. A kérdés már csak az, nyélbe lehet-e ütni két nap alatt egy ltp-szerződést?!