TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
	


	
	

Bánki Erik módosító javaslatát kivételes eljárásban tárgyalja a parlament. A hétfőn benyújtott javaslatot már kedden meg is szavazhatják a képviselők.

Mint arról elsők között beszámoltunk, Bánki Erik fideszes képviselő azt javasolja, hogy az állam a jövőben kötött szerződések esetén már ne nyújtson támogatást a lakástakarék-pénztári megtakarításokhoz. Az első információk alapján arra lehetett számítani, hogy a javaslat jövő hét elején lépne életbe, azonban úgy tűnik, még ennél is gyorsabban le akarja zavarni a Fidesz ezt a kérdést.

Bánki Erik indítványára ugyanis kivételes eljárásban tárgyalnak és a szavaznak a képviselők a javaslatról. A benyújtott indítvány szerint

  • hétfőn 17:30-ig lehet benyújtani módosító javaslatokat,
  • kedden 1. napirendi pontként fognak tárgyalni róla,
  • az ülés későbbi részében döntenek az összegző módosító javaslatokról,
  • majd a törvényjavaslat zárószavazása is kedden lesz.

Innentől kezdve pedig Áder Jánoson a világ szeme, kedden már nem látunk esélyt a kihirdetésre, szerdán viszont megtörténhet. Ha a törvényjavaslatot változatlan formában fogadják el, akkor a kihirdetést követő napon hatályba is lép.

Vagyis akár már csütörtöktől befellegzett a lakástakarék-pénztári megtakarításokhoz nyújtott állami támogatásoknak. A kérdés már csak az, nyélbe lehet-e ütni két nap alatt egy ltp-szerződést?!

Segítsen nekünk véleményével, és mi féléves előfizetéssel ajándékozzuk meg!

Rendszeresen olvassa cikkeinket, és lenne kedve részt venni a stratégiánk alakításában? Vegyen részt fókuszcsoportos kutatásunkban, és mi féléves előfizetéssel háláljuk meg segítségét, amely a Privátbankár.hu és az Mfor.hu hamarosan induló prémium szolgáltatására érvényes!

Kérjük, töltse ki az alábbi linken található kérdőívet, amely alapján a kutatást végző szakemberek összeállítják a fókuszcsoportokat. A kutatásba beválogatott jelentkezőket legkésőbb december 7-én értesítjük!

Jelentkezés

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.