3p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Már három magyar banknál is ingyenes lett a devizaváltás egy bizonyos havi keret erejéig, amiknél így akár az eddig csúcstartó Revolutnál is olcsóbban lehet pénzt váltani, ám a további feltételekre is figyelni kell.

kép forrása: Getty Images
kép forrása: Getty Images

Az OTP, az Erste, majd a Gránit is bevezette a kedvezményes pénzváltást, melynek keretében plusz költségek nélkül, devizapiaci középárfolyamon, azaz lényegében ingyen lehet devizát váltani. A bankok azonban bizonyos feltételekhez kötik a kedvezményes átváltási árfolyam alkalmazását – derül ki a money.hu elemzéséből.

A Gránit Banknál eurót, dollárt, svájci frankot és angol fontot lehet átváltani devizapiaci középárfolyamon, de csak a mobilalkalmazáson keresztül, banki munkanapokon 9 és 17 óra között, havi 550.000 forint erejéig. A limitet túllépve és a banki munkanapokon kívül nem a kedvezményes, hanem a bank számlakonverziós árfolyamai érvényesülnek. 2024 év végéig az EUR, USD és CHF devizaszámlák számlavezetési díja akciósan 0 forint. Az EUR és USD számla mellé néhány kattintással azonnal használható és az első évben díjmentes devizakártya is igényelhető.

Az Erste Bank az eurón, dolláron, svájci frankon és angol fonton kívül a kanadai dollárt is kedvező (kiemelt) árfolyamon váltja, lakossági és Erste Prémium ügyfélként havi 500.000 forintig, munkanapokon 8 és 17 óra között, a George Appon vagy a George Weben keresztül. Az ajánlat 2023. december 31-ig érvényes. A kedvezményes árfolyam csak saját számlák közötti átvezetésnél érhető el, a havi keretet túllépve a bank normál konverziós árfolyamai érvényesek. Meglévő forint számlacsomag mellé a George Store-ban bármennyi devizaszámla nyitható díjmentesen, amiről forint alapú bankkártyával is lehet fizetni, devizakártya nem szükséges hozzá.

Az OTP Banknál a lakossági forintszámlák mellé igényelhető az Árfolyam+ kiegészítő elem, ami a bank középárfolyamán teszi lehetővé a devizaváltást az igénylést követő hónaptól kezdve. A kedvező átváltás az elektronikus átutalásoknál érvényesíthető havi 300.000 forintig (több mint húszféle pénznemben), valamint a külföldi kártyás vásárlásoknál szintén havi 300.000 forintig (csak EUR, GBP, USD, és CHF devizanemben). Az árfolyam-kedvezmény az internetes kártyás vásárlásokra és a hitelkártyával végzett vásárlásokra nem érvényes. Az Árfolyam+ számlacsomagelem havi díja visszavonásig, vagy legkésőbb 2024. február 29-ig 0 forint. A havi limit túllépése után az OTP nem kedvezményes átváltási árfolyamai érvényesülnek – derül ki a money.hu szakértőjének cikkéből.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!