<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az utóbbi időben kifejezetten divatos a virágminta, akár tapétáról, akár lakástextilekről van szó. A vadvirágos motívumok, a növényi ornamentika, a romantikus rózsák most tarolnak. Összegyűjtöttünk néhány olyan lakberendezési stílust, amelyhez kifejezetten jól illenek a virágos tapéták.

A divatos retró stílus

A 60-70-80-as évek lakberendezésének hangulata, formái és mintái nagyon divatosnak számítanak napjainkban. Persze újragondolva, kiegészítve és modernizálva használjuk ezeket a jellegzetes, karakteres elemeket. 

A retró stílusú lakberendezés ezért a múlt hagyományaihoz alkalmazkodva nagyon szereti a nagy, látványos mintákat, a neonszíneket, a kontrasztot. Ezért ha például retró stílusban gondolkodunk, akkor nyugodtan választhatunk virágmintás tapétát. A retró stílus mintái általában a pöttyök, geometrikus formák és persze a virágok.

Itt azonban ne gondoljunk pasztellszínű rózsákra, esetleg levendulás fotótapétára. Ennél a stílusnál az élénk színek, ismétlődő virágnyomatok formájában jelennek meg a növényi motívumok.

Érdemes arra is gondolnunk, hogy a retró és a modern lakberendezés összepárosítása során ügyesen játszhatunk a kontrasztokkal és az élénk színekkel, azonban ellensúlyozzunk, lágyítsunk az összhatáson. Például egy élénk, virágmintás tapéta régen egy egész szobát uralhatott, ma azonban tudatosan csak a főfalra érdemes tenni belőle.

A glamour stílus és a neobarokk virágai

A barokk korszak lakberendezése a maga korában a pompa, a fényes, feltűnő felületek, az aranyozás, a látványos csillárok stílusa volt. A neobarokk lakberendezési stílust pedig a barokk ihlette meg. Azonban ez a modern stílus már újragondolva használja a barokk motívumokat.

Modern tárgyakkal, tompa színekkel kompenzálja a barokk színeit, mintáit, íveit. Ezért ha egy barokk hangulatú enteriőrt szeretnénk megtervezni otthonunkba, esetleg irodánkba vagy szépségszalonunkba, akkor erre is oda kell figyelnünk. Az indás barokk tapéta virágai mellé használjunk visszafogottabb textileket.

Ugyanez jellemzi a glamour stílust is, bár itt a fényes tárgyak, kiegészítők és esetleg csillogó, üvegszálas tapéta mellett halvány színeket használunk, így a virágmintás, esetleg virágmintával nyomott üvegszálas tapétát is ez alapján kell kiválasztani. 

Ha bizonytalanok vagyunk a stílushoz illő virágmintás tapéta kiválasztásában, akkor a tapétaüzlet kínálatában érdemes végignézni a megfelelő kategóriákat.

Romantikus vintage

Melyik lakberendezési stílushoz illenek a legjobban a virágok? A vintage esetében a virágminta egyenesen megkerülhetetlen, kihagyhatatlan. A pasztellszínű, óriási virágokat ábrázoló poszterek és fotótapéták nagyszerűen illenek ehhez a stílushoz. Válasszunk mellé fehér bútorokat, pasztellszínű textilekkel. 

Persze a matt, romantikus hangulatú, klasszikus stílusú virágos tapéta is nagyon jól illik ehhez a stílushoz.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.