<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A szakgyógyszerész két friss példát is hozott arra, hogy a szuperterjesztő eseményeken omikronnal megfertőződöttek csak enyhe tüneteket mutattak. Viszont oltások ide vagy oda, döbbenetes arányban kapták el a vírust.

Dobson Szabolcs szakgyógyszerész a koronavírussal kapcsolatos nemzetközi híreket és a szakirodalmat folyamatosan tallózó Facebook-oldalán osztott meg két példát arra, hogyan működik az omikron.

"Idősebbek és az omikron: kedvező jelek - kezdi bejegyzését. - Az angliai Sommerset-ben december 5-én egy 60-ik születésnapi partin résztvevő, zömmel 60-70 éves, 18 résztvevő közül később 16-nál omikron fertőzést mutattak ki, de csak enyhe náthaszerű tüneteket mutattak. Egyikük sem igényelt orvosi kezelést."

A szakértő azonban arra is felhívja a figyelmet, hogy ezek az emberek mind be voltak oltva, többségük már emlékeztető oltást is kapott.

Hasonló volt a helyzet egy oslói céges parti után esetében is, súlyos eset itt sem alakult ki. Aggasztó viszont, hogy az angol születésnapon 18-ból 16-an fertőződtek meg, a norvég bulin egyetlen ember fertőzött meg 120 másikat.

"Vagyis a karácsonyi-újévi céges és egyéb bulikkal érdemes óvatosnak lenni és mérlegelni a kockázatot" - zárja írását Dobson Szabolcs.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.