<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Különleges élményben lehet része azoknak, akik június 4. és augusztus 28. között, szombaton vagy vasárnap a 19-es villamos vonalának középső szakaszán utaznak, ugyanis a nyári hétvégéken turisztikai érdekességeket hallhatnak a Budapesti Közlekedési Központ ügyfelei a járaton.

A Budapest nevezetességeit bemutató városnéző villamos menetrend szerinti járatként kínál vonzó szolgáltatást az utasoknak a Kosztolányi Dezső tér és a Margit híd, budai hídfő megállók között.

Bármilyen BKK-jeggyel, napijeggyel vagy bérlettel igénybe vehető, külön nem kell érte fizetni.

Ahogyan a járatavatón Walter Katalin, a BKK vezérigazgatója is emlékeztetett rá, számos olyan BKK-járat közlekedik a városban, amely népszerű a turisták körében. Ilyen például a Budavári Sikló, a Zugligeti Libegő, a fogaskerekű vagy akár a 2-es villamos, amely a világ legszebb villamosvonalai közé is bekerült, különleges adottságainak köszönhetően.

De mostantól ebbe a sorba tartozik a 19-es villamos is, hiszen útvonala igazi turistalátványosságokra nyújt panorámát a Duna partján. A Budapesti Közlekedési Központ és a BudapestBrand együttműködésének köszönhetően 2022. június 4-től augusztus 28-ig hétvégente turisztikai érdekességek lesznek hallhatók a járaton, az útvonal mentén látható nevezetességekről.

Egészen nyár végéig jár a különleges, 19-es villamos. Fotó: BKK/Nyírő Simon
Egészen nyár végéig jár a különleges, 19-es villamos. Fotó: BKK/Nyírő Simon

Mesélnek nekünk - magyarul és angolul is - a Bartók Béla út és a Móricz Zsigmond körtér közismert helyeiről, a Hadik kávéházról, a Szent Gellért tér nevezetességeiről, a Rudas-fürdőről, a Várkert Bazárról és a Clark Ádám tér környékén az UNESCO világörökség részét képező népszerű helyszínekről, a Lánchídról és a Margit hídról, a Batthyány térről és sok más érdekességről. Mindez nemcsak a külföldieknek, hanem a vidékről érkező magyar turistáknak, de akár a fővárosiaknak is érdekes lehet.

A menetrend szerint közlekedő 19-es városnéző villamosra bárhol fel lehet szállni, azonban a látványosságokat bemutató információk a vonal középső szakaszán, a Kosztolányi Dezső tértől a Margit hídig hangzanak el, szombaton és vasárnap, délelőtt 10 és 12, valamint délután 15 és 17 óra között.

 A magyar és angol nyelvű idegenvezetést mindkét irányban hallhatják az ügyfelek. A városnéző villamosról további részleteket itt lehet olvasni. A városnéző villamos bármilyen érvényes BKK-jeggyel, -napijeggyel vagy -bérlettel igénybe vehető.

Amint azt Walter Katalin az újságírónak elmondta, gyakorlatilag semmi plusz költséggel nem jár ez a szolgáltatás, viszont jót tesz a főváros imázsának. Arra is utalt, hogy esetleg más járatokon is bevezetik ezt a szolgáltatást – főleg az új, modern villamosokon.