1p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Életbe lépett a szlovén határellenőrzés a horvát és a magyar határon.

Éjféltől életbe lépett a szlovén határellenőrzés a horvát és a magyar határon, az intézkedés legalább tíz napig tart - közölte a helyi sajtó szombaton. Ljubljana azután döntött az ideiglenes határellenőrzés visszaállításról, hogy Olaszország a megváltozott európai és közel-keleti helyzet miatt biztonsági okokból szintén szombattól hasonló intézkedést jelentette be a szlovén határon.

A ljubljanai kormány a lépést azzal indokolta, hogy bűnüldöző szervek információi szerint a Nyugat-Balkánon egyre nagyobb méreteket ölt a szervezett bűnözés. Emellett a különböző terrorista és szélsőséges mozgalmak, illetve csoportok tagjai kivonulnak a konfliktusövezetekből, hogy "elkerüljék tetteik következményeit, vagy akár azzal a szándékkal, hogy veszélyeztessék biztonságunkat és stabilitásunkat".

Szlovénia 14 ellenőrzőpontot hozott létre a horvát és a magyar határon, előbbin 12-öt, utóbbin kettőt. Az uniós állampolgárok továbbra is minden határátkelőhelyet használhatnak, a harmadik országok állampolgárai ugyanakkor kizárólag ezen a 14 ponton léphetik át a határt.

(MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!