<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A megkérdezettek kétharmada szerint megszegte választási ígéreteit a párt, még saját szavazói is megszorításnak tartják az elmúlt hetek történéseit.

A Publicus Intézet a Népszava megbízásából készült felmérése azt mutatja, hogy az elmúlt hetek történései, a bejelentett kormányzati intézkedések komolyan megmutatkoztak a kormánypárt támogatásában.

A megkérdezettek több mint kétharmada, 68 százaléka szerint a Fidesz megszegte a rezsicsökkentés megtartására vonatkozó választási ígéretét. Így látja a kormánypártiak 20 százaléka is. A válaszadók 58 százaléka hazugságnak, 18 százaléka tévedésnek minősíti a Fidesz azon állítását, hogy a magyar gazdaság erős, és fenntarthatók a kedvezmények.

Hasonlóan figyelemre méltó adat, hogy A megkérdezettek 70 százaléka nem elégedett azzal, ahogyan „az országban mennek a dolgok”. A magyar gazdaság jelenlegi állapotát csupán a válaszadók 2 százaléka tartja nagyon jónak és további 20 százalék inkább jónak, míg 32 százalék inkább rossznak, 45 százalék pedig nagyon rossznak gondolja. Ehhez nyilván hozzájárul az, hogy átlagosan 44 százalékosnak érzékelik a megkérdezettek az inflációt.

Mindezek pedig már a Fidesz támogatottságát is kikezdték a közvéleménykutató intézet szerint, ugyanis egy hónap alatt 12 százalékkal csökkent a népszerűsége, igaz ebből nem az ellenzéki pártok profitáltak, inkább a bizonytalanok tábora nőtt.

Ha most vasárnap lennének a választások, akkor az összes megkérdezett közül 24 százalék választaná a Fideszt, 23 százalék pedig az ellenzéki szövetséget. A kutyapárt és a Mi Hazánk 3-3 százalékot, egyéb pártok csupán 1 százalékot kapnának. A bizonytalanok aránya 46 százalék.

A biztos választók esetében a Fidesz 32, az egyesült ellenzék 31 százalékon áll. Ebben a körben is jelentős arányt tesznek ki a bizonytalanok (29 százalék). Meglepően sokan (79 százalék) válaszolták azt, hogy biztosan részt vennének a választáson.