<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Meddig tart még a háború, és mi vár Magyarországra? Jól helyezkedik a kormány? Meddig bírja anyagilag Oroszország? Hogyan és miből lehet majd újjáépíteni Ukrajnát?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Káncz Csabával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. december 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Egyeztettek az ellenzéki összefogás vezetői a múlt héten, sok döntés született. A miniszterelnök-jelöltek után Tóth Bertalan és Ungár Péter következhet a listán, felpörgetik a kampányt is. Öt éven belül jöhet az euró, a Budapest-Belgrád vasútvonalat első körben csak felülvizsgálják majd.

A legmagasabb, pártelnöki szinten tárgyaltak múlt hétfőn és kedden az ellenzéki pártok arról, hogyan rendezzék az egymás, illetve a köztük és Márki-Zay Péter között fennálló vitákat, majd egyeztettek a közös miniszterelnök-jelölttel is – írta meg a Telex, a cikkben beszámolnak a legfontosabb döntésekről.

E találkozók eredménye lehetett, hogy Márki-Zay a múlt héten elengedte hetedik, saját frakcióra felállítására vonatkozó elképzeléseit, de azt a kiskaput nyitva hagyták, hogy győzelem esetén a miniszterelnök szervezhessen magának frakciót.

Előrelépések történtek a közös program ügyében is. Az euró bevezetésénél nagy vita volt, kössék-e időponthoz, és a közös döntés szerint azt ígéri az ellenzék majd, hogy öt éven belül bevezeti Magyarországon a közös európai fizetőeszközt. Az is eldőlt, hogy a Budapest-Belgrád vasútvonalnál a pártok és Márki-Zay Péter nem a projekt leállítását fogja ígérni, hanem a beruházás felülvizsgálatáról, és szükség esetén leállításáról fog beszélni. Maradtak még vitás kérdések: a Jobbik a melegházasság engedélyezését vétózta meg, de arról sem született még döntés, hogy Márki-Zay kérésének megfelelően kap-e befutó helyet a listán három roma politikus.

A közös listát egyébként sem sikerült véglegesíteni, de az első hét hely már eldőlt:

  1.     Márki Zay Péter (listavezető-miniszterelnök-jelölt)
  2.     Dobrev Klára, DK
  3.     Karácsony Gergely, Párbeszéd
  4.     Jakab Péter, Jobbik
  5.     Fekete-Győr András, Momentum

Tehát a listán előválasztási erősorrendben szerepelnek majd a miniszterelnök-jelöltek, őket pedig a hatodik helyen egy MSZP-s politikus (Tóth Bertalan), a hetedik helyen pedig egy LMP-s (Ungár Péter) követi majd.

A listát és a programot január végéig tervezik véglegesíteni, és ezután indulhat be az ellenzéki összefogás immár közös arculattal is rendelkező kampánya, de egy hárommillió példányban megjelenő kampányújságot már ezen a héten eljuttatnak a választókhoz országszerte.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.