<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Államtitkárok, nagykövetek, egy tábornok és egy képernyőről ismerős arc is segíti majd az új köztársasági elnök munkáját.

Holnapi hivatalba lépése előtt a Facebookon ismertette Novák Katalin megválaszott köztársasági elnök, hogy kik segítik majd hivatala ellátásában.

"A felelősségteljes és megtisztelő feladat ellátásában elsősorban Ekler Gergely hivatalvezetőre és Schanda Tamás kabinetfőnökre támaszkodom majd"

- kezdi bejegyzését rögtön két volt államtitkár megnevezésével.

Novák Katalin a köztársasági elnöki eskü letétele közben. Forrás: Parlamenti közvetítés
Novák Katalin a köztársasági elnöki eskü letétele közben. Forrás: Parlamenti közvetítés

Altusz Kristóf korábbi koppenhágai nagykövet a jövőben a diplomáciai területért felel, Manno István eddigi írországi nagykövet lesz a protokollfőnök, míg Király András László, Magyarország volt újdelhi nagykövete tervezésért és elemzésért felelős vezetőként dolgozik majd.

"Főhadsegédként Kun Szabó István vezérőrnagyra, az alkotmányosság és a jog területén dr. Módos Mátyásra számítok"

- írta Novák Katalin, aki köztársasági elnökként a magyar fegyveres erők főparancsnoka, valamint az alkotmányosság első számú őrzője is lesz majd - bár arra nem kell számítani, hogy túl sok konfliktust vállalna a kormánnyal a törvényhozás területén.

Volf-Nagy Tünde, az M1 riportere, valamint a Kossuth Rádió műsorvezetője a kommunikációs területet fogja igazgatni az elnöki stábban, a gazdasági igazgatóságot Kreutzer Richárd, az elnöki titkárságot Vicze Katalin irányítja majd.

Bejegyzését egy meghívással zárja Novák Katalin:

"Holnap hivatalba lépek, de az ünnepélyes beiktatási ünnepség szombaton, május 14-én lesz: a Kálvin téri református templomban tartott ökumenikus istentisztelettel kezdődik, majd a Kossuth téren folytatódik. Délután megnyitom a Sándor-palota kapuit. Mindenkit szeretettel várok!"

A köztársasági elnök a Kossuth téren beszédet is tart majd a díszceremónián, ahol a katonai tiszteletadás után koncert is szórakoztatja majd a nagyérdeműt, többek közt Rúzsa Magdolna és Balázs János fellépésével.