2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

A közszolgálati kuratórium ellenzéki tagjai mindenesetre ezt szeretnék. Fogadni azért nem érdemes arra, hogy lesz is vizsgálat az ügyben, hogy a kormány beavatkozik a hírügynökség munkájába.

A Közszolgálati Közalapítvány Kuratóriumának három ellenzéki tagja, Debreczeni József, Kránitz László és Silhavy Máté szerint ki kell vizsgálni az MTI-nél történteket, és azt is kezdeményezik, hogy a Médiatanács is eljárást indítson az ügyben - számolt be róla a Szabad Európa.

Dr. Koltay András, az NMHH elnöke és a Médiatanács elnöke. Fotó: NMHH
Dr. Koltay András, az NMHH elnöke és a Médiatanács elnöke. Fotó: NMHH

A három kuratóriumi tag egy hozzájuk eljuttatott levélből is idéz, amelyet az "MTI nemrég elbocsátott, illetve még állásban levő munkatársai" írtak, akik Debreczeniék szerint "végső kétségbeesésükben fordultak a nyilvánossághoz". Ebben a levélben "a mindennapok munkáját immár teljesen átszövő cenzúráról, kézi irányításról", továbbá "arról az agresszív propagandagépezetről, amely egy országot foszt meg attól az elemi jogától, hogy a közpénzből finanszírozott hírügynökség révén hiteles, a tényeken alapuló, sokoldalú, elfogulatlan, átfogó tájékoztatást kapjon a valóságról". A hírügynökség magukat a "rendszer apró fogaskerekeinek" tartó munkatársai hozzáteszik: " Állításaink egy részét bizonyítani tudjuk."

Meglátjuk, lesz-e móduk erre egy valódi, a tények feltárását célzó vizsgálat során.

Az állami hírügynökség körüli legújabb botrányt a Direkt36 oknyomozó portál tegnai írása robbantotta ki, erről mi is beszámoltunk:

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!