<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A közszolgálati kuratórium ellenzéki tagjai mindenesetre ezt szeretnék. Fogadni azért nem érdemes arra, hogy lesz is vizsgálat az ügyben, hogy a kormány beavatkozik a hírügynökség munkájába.

A Közszolgálati Közalapítvány Kuratóriumának három ellenzéki tagja, Debreczeni József, Kránitz László és Silhavy Máté szerint ki kell vizsgálni az MTI-nél történteket, és azt is kezdeményezik, hogy a Médiatanács is eljárást indítson az ügyben - számolt be róla a Szabad Európa.

Dr. Koltay András, az NMHH elnöke és a Médiatanács elnöke. Fotó: NMHHDr. Koltay András, az NMHH elnöke és a Médiatanács elnöke. Fotó: NMHH

A három kuratóriumi tag egy hozzájuk eljuttatott levélből is idéz, amelyet az "MTI nemrég elbocsátott, illetve még állásban levő munkatársai" írtak, akik Debreczeniék szerint "végső kétségbeesésükben fordultak a nyilvánossághoz". Ebben a levélben "a mindennapok munkáját immár teljesen átszövő cenzúráról, kézi irányításról", továbbá "arról az agresszív propagandagépezetről, amely egy országot foszt meg attól az elemi jogától, hogy a közpénzből finanszírozott hírügynökség révén hiteles, a tényeken alapuló, sokoldalú, elfogulatlan, átfogó tájékoztatást kapjon a valóságról". A hírügynökség magukat a "rendszer apró fogaskerekeinek" tartó munkatársai hozzáteszik: " Állításaink egy részét bizonyítani tudjuk."

Meglátjuk, lesz-e móduk erre egy valódi, a tények feltárását célzó vizsgálat során.

Az állami hírügynökség körüli legújabb botrányt a Direkt36 oknyomozó portál tegnai írása robbantotta ki, erről mi is beszámoltunk:

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.