<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Varga László képviselő javaslata ellen még csak nem is érveltek.

Ma tárgyalta a parlament igazságügyi bizottsága azt a javaslatot, mely szerint a büntetőeljárás alá vont állami vezetők végkielégítését és szabadságmegváltását fel kellene függeszteni, tájékoztatott a 24.hu.

Az ülés nem vont el túl sok értékes időt a képviselőktől: Varga László, MSZP-s képviselő elmondta, hogy társadalmi felháborodást váltott ki az, hogy Völner Pál a súlyos korrupciós vádak ellenére is végkielégítést és mentelmi jogot kap, és ezért kérte a kormányt a jogszabály módosítására. Javasolta, hogy a jogerős felmentő ítéletig függesszék fel a távozási pénzek kifizetését.

Völner Pál - forrás: MTI
Völner Pál - forrás: MTI

A javaslatot 7 szavazattal 3 ellenében utasították el indoklás nélkül.

Völner büntetőügye ellenére három havi végkielégítéssel, nagyjából négy millió forinttal távozhatott. Nyilvánvaló, hogy ha a képviselők elfogadják ezt a törvényt, az nem csak Völnernek okoz potenciálisan kellemetlen órákat.  

Az ügyészségi vádirat szerint Völner Pál 83 millió forint vesztegetési pénzt vett át Schadl Györgytől, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől. Völner, bár mentelmi jogának felfüggesztésekor azt ígérte, hogy együttműködik a nyomozó hatósággal, ezt végül nem tette meg. Bűnösségét nem ismerte el, kérdésekre nem válaszolt, a meghozott határozat ellen panaszt jelentett be.