<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?
Zöldülő ingatlanok, tippek energetikai korszerűsítéshez!

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Körzetenként havi plusz 130 ezer forintot ad a kormány a háziorvosoknak, az érintettek szerint ez jó irány, de az összeg nem elég ahhoz, hogy több fiatal jelentkezzen körzeti doktornak - olvasható a Népszabadság szerdai számában.

Beneda Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségpolitikáért felelős helyettes államtitkára a lapnak elmondta: körülbelül 130 ezer forint extra finanszírozásra számíthatnak a háziorvosi és a házigyermekorvosi praxisok 2015-ben a rendelők fenntartásához.

A politikus hozzátette: az állam a korábbinál nagyobb részt vállal a háziorvosi körzetek költségeiből, a 130 ezres többlet több mint tíz százalékkal növeli a praxisok rendelkezésére álló összeget.

Borsi Éva, a Kasszaorvosi Szövetség elnöke úgy látja, ez még nem elég ahhoz, hogy a háziorvosi körzetek vonzóvá váljanak a fiatalok számára, és emlékeztetett arra, hogy az alapellátás az egyik olyan terület, amelyben az elmúlt évtizedekben a legkritikusabbá vált az orvoshiány - írja a Népszabadság.

A lap írása szerint pillanatnyilag 213 településnek egyáltalán nincs háziorvosa, a betöltött praxisok több mint feléből pedig tíz éven belül nyugdíjba megy a gyógyító.

MTI