2011. október 27. 08:52

A világ harmadik legnagyobb luxusjárműveket gyártó vállalata két év óta először számolt be csökkenő profitról.

Az esés okaiként a lassuló árbevétel-növekedést és az új modellekkel kapcsolatos kiadásokat nevezte meg a cég. A harmadik negyedév adózás előtti eredménye 19 százalékot zuhant az egy évvel korábbi 2,42 milliárd dollárról 1,97 milliárdra - közölte a cég egy mai nyilatkozatában. A Bloomberg elemzői ezzel szemben 2,19 milliárd dollárra számítottak.

"A történteket nemcsak a Mercedes-Benz lassabb termékciklusa okozta, de a megnövekvő nyersanyagárak és devizaárfolyamok is" - mondta Daniel Schwarz, a frankfurti Commerzbank elemzője. A Daimler részvényei idén már 25 százalékos esést realizálhatott eddig, mivel a befektetők az európai adósságválságtól való félelme az autók iránti keresletre is hatással van.

A Peugeot Citroen, Európa második legnagyobb autógyártója sincs túl kedvező helyzetben, hiszen tegnap jelentették be, hogy megvágják a 2011-es profitcélt, és az sem kizárt, hogy a fokozódó árnyomás hatására 3500-zal csökkentik a munkahelyek számát.

mfor.hu

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.