TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A nagy-britanniai BP olajvállalat 20 milliárd dollár értékű, többéves gázszállítási szerződést köt az állami tulajdonban levő kínai China National Offshore Oil Corporation (CNOOC) vállalattal.

A hírt a BP vezérigazgatója, Bob Dudley jelentette be Moszkvában egy olajipari kongresszuson. A két vállalat Londonban köti meg a szerződést ezen a héten, David Cameron brit miniszterelnök és Li Ko-csiang kínai miniszterelnök jelenlétében.

A BP a gázt tengeren, cseppfolyós formában szállítja majd Kína délkeleti részébe. Bob Dudley szerint ez egy "nagy üzlet", ahol az ár mindkét fél számára igazságos. A vezérigazgató szerint az üzlet fontos kereskedelmi kapocs lesz Nagy-Britannia és Kína között.

Kína folyamatosan igyekszik diverzifikálni gázellátását. Ebből a szempontból a BP és a CNOOC együttműködése hasonló, mint a kínai CNPC és az orosz Gazprom közötti májusi szerződés, amelynek keretében Kína nagyjából 400 milliárd dollárért tud vásárolni orosz földgázt a következő évtizedekben.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.