<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Orbán Viktor kedvenc főszerkesztője, Szöllősi György 47 százalékban tulajdonosa a Puskás emlékét forintosító puskas.com Kft.-ben. A cégnek tavaly nem ment annyira jól, a tulajdonosok mégis úgy gondolták, kiveszik, amit ki lehet.

A puskas.com Kft. a Puskás márkanév tulajdonosa, kezeli az emlékoldalt és Puskás-relikviákat értékesít. 47 százalékban tulajdonosa és alapítója is az a Szöllősi György, akit egyébként tavaly a "magyar futball és a Puskás-ügyek rendkívüli és meghatalmazott nagykövetévé" neveztek ki. A Kft. bár nem teljesített túl fényesen tavaly, a tulajdonosok örülhetnek, hiszen osztalékhoz jutottak. 

A cégnek a korábbi 34,3 milliós árbevétele tavaly 24,8 millióra csökkent. A beszámolóhoz csatolt dokumentum szerint ez emlékek, tárgyak és vagyoni értékű jogok értékesítéséből tevődött össze. Hogy milyen az arány a belföldi és az exportértékesítés között, az nem derül ki. Annyi viszont biztos, hogy a tavalyi bevétel közel egynyolcadát maga Szijjártó Péter hozta össze. A 444 korábban megfigyelte, hogy a külgazdasági és külügyminiszter külföldi utazásai során rendre Puskás-relikviákat visz ajándékba. Megkeresésükre a külügy elárulta, összesen 3 millió forint értékben vásárolt videókat, mezeket, retró-labdákat. 

Fotó: MTI
Fotó: MTI

A bevételek csökkenésével párhuzamosan a kiadások is mérséklődtek. Anyagjellegűekre 3 millióval kevesebbet, 20,9 milliót fordítottak, az 5 alkalmazottak összefüggésben pedig 2,4 milliós személyi jellegű ráfordítást könyveltek el. Ezek után végeredményben a 2016-os 5,8 millió nyereség helyet tavaly alig több mint 1 millió forintot sikerült kimutatni. 

A taggyűlési határozat értelmében ezt egy az egyben kifizetik osztalékként, sőt, még az eredménytartalék 9,8 milliójából is lecsippentenek 5 milliót. Így összesen 6 milliós osztalékot osztanak szét a tulajdonosok között a tulajdoni hányaduk arányában. 

Mivel Szöllősi György 47 százalékban tulajdonosa a társaságnak, 2,82 milliós osztalék üti a markát.