2p

Orbán Viktor kedvenc főszerkesztője, Szöllősi György 47 százalékban tulajdonosa a Puskás emlékét forintosító puskas.com Kft.-ben. A cégnek tavaly nem ment annyira jól, a tulajdonosok mégis úgy gondolták, kiveszik, amit ki lehet.

A puskas.com Kft. a Puskás márkanév tulajdonosa, kezeli az emlékoldalt és Puskás-relikviákat értékesít. 47 százalékban tulajdonosa és alapítója is az a Szöllősi György, akit egyébként tavaly a "magyar futball és a Puskás-ügyek rendkívüli és meghatalmazott nagykövetévé" neveztek ki. A Kft. bár nem teljesített túl fényesen tavaly, a tulajdonosok örülhetnek, hiszen osztalékhoz jutottak. 

A cégnek a korábbi 34,3 milliós árbevétele tavaly 24,8 millióra csökkent. A beszámolóhoz csatolt dokumentum szerint ez emlékek, tárgyak és vagyoni értékű jogok értékesítéséből tevődött össze. Hogy milyen az arány a belföldi és az exportértékesítés között, az nem derül ki. Annyi viszont biztos, hogy a tavalyi bevétel közel egynyolcadát maga Szijjártó Péter hozta össze. A 444 korábban megfigyelte, hogy a külgazdasági és külügyminiszter külföldi utazásai során rendre Puskás-relikviákat visz ajándékba. Megkeresésükre a külügy elárulta, összesen 3 millió forint értékben vásárolt videókat, mezeket, retró-labdákat. 

Fotó: MTI
Fotó: MTI

A bevételek csökkenésével párhuzamosan a kiadások is mérséklődtek. Anyagjellegűekre 3 millióval kevesebbet, 20,9 milliót fordítottak, az 5 alkalmazottak összefüggésben pedig 2,4 milliós személyi jellegű ráfordítást könyveltek el. Ezek után végeredményben a 2016-os 5,8 millió nyereség helyet tavaly alig több mint 1 millió forintot sikerült kimutatni. 

A taggyűlési határozat értelmében ezt egy az egyben kifizetik osztalékként, sőt, még az eredménytartalék 9,8 milliójából is lecsippentenek 5 milliót. Így összesen 6 milliós osztalékot osztanak szét a tulajdonosok között a tulajdoni hányaduk arányában. 

Mivel Szöllősi György 47 százalékban tulajdonosa a társaságnak, 2,82 milliós osztalék üti a markát.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!