2018. június 2. 14:36
mfor.hu

Orbán Viktor kedvenc főszerkesztője, Szöllősi György 47 százalékban tulajdonosa a Puskás emlékét forintosító puskas.com Kft.-ben. A cégnek tavaly nem ment annyira jól, a tulajdonosok mégis úgy gondolták, kiveszik, amit ki lehet.

A puskas.com Kft. a Puskás márkanév tulajdonosa, kezeli az emlékoldalt és Puskás-relikviákat értékesít. 47 százalékban tulajdonosa és alapítója is az a Szöllősi György, akit egyébként tavaly a "magyar futball és a Puskás-ügyek rendkívüli és meghatalmazott nagykövetévé" neveztek ki. A Kft. bár nem teljesített túl fényesen tavaly, a tulajdonosok örülhetnek, hiszen osztalékhoz jutottak. 

A cégnek a korábbi 34,3 milliós árbevétele tavaly 24,8 millióra csökkent. A beszámolóhoz csatolt dokumentum szerint ez emlékek, tárgyak és vagyoni értékű jogok értékesítéséből tevődött össze. Hogy milyen az arány a belföldi és az exportértékesítés között, az nem derül ki. Annyi viszont biztos, hogy a tavalyi bevétel közel egynyolcadát maga Szijjártó Péter hozta össze. A 444 korábban megfigyelte, hogy a külgazdasági és külügyminiszter külföldi utazásai során rendre Puskás-relikviákat visz ajándékba. Megkeresésükre a külügy elárulta, összesen 3 millió forint értékben vásárolt videókat, mezeket, retró-labdákat. 

Fotó: MTI Fotó: MTI

A bevételek csökkenésével párhuzamosan a kiadások is mérséklődtek. Anyagjellegűekre 3 millióval kevesebbet, 20,9 milliót fordítottak, az 5 alkalmazottak összefüggésben pedig 2,4 milliós személyi jellegű ráfordítást könyveltek el. Ezek után végeredményben a 2016-os 5,8 millió nyereség helyet tavaly alig több mint 1 millió forintot sikerült kimutatni. 

A taggyűlési határozat értelmében ezt egy az egyben kifizetik osztalékként, sőt, még az eredménytartalék 9,8 milliójából is lecsippentenek 5 milliót. Így összesen 6 milliós osztalékot osztanak szét a tulajdonosok között a tulajdoni hányaduk arányában. 

Mivel Szöllősi György 47 százalékban tulajdonosa a társaságnak, 2,82 milliós osztalék üti a markát.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.