2016. április 4. 16:27

Hamarosan befejeződik a Teva Gyógyszergyár Zrt. sajóbábonyi beruházása, ez év nyarán már piacra termel az izraeli központú társaság 2,3 milliárd forintba került új üzemegysége, amely egyedülálló technológiára alapoz - közölte a cég az MTI-vel hétfőn.

A tájékoztatás szerint a Teva a múlt év szeptemberében kezdte meg a sajóbábonyi gyárában a kapacitásbővítő beruházást, amely révén egy központi idegrendszeri betegség terápiájában alkalmazott készítmény előállítására lesz alkalmas az új üzem.

Az elmúlt napokban megtörtént az új üzemegység épületének műszaki átadása, jelenleg a technológia beüzemelése tart, ez várhatóan április végén befejeződik, majd a "validációs gyártások" következnek, ami után már piacra termel az üzem.  A társaság közleménye szerint az elkövetkező években a termék óriási volumenben készül majd Sajóbábonyban, így világszinten jelentős piaci igényeket fed le.

Egy új és nagyon gyors Bugatti!

Az izraeli Teva Pharmaceutical Industries Ltd. az elmúlt húsz évben mintegy 350 milliárd forintot fektetett be Magyarországon, több mint háromezer embert foglalkoztat Debrecenben, Gödöllőn és Sajóbábonyban. Az utóbbi gyártóegységet 2005-ben alapította, miután a gyógyszeripari konszern úgy döntött, hogy Magyarországon bővíti fermentációs technológiára épülő hatóanyag-gyártási kapacitását.  

A társaság a magyar piacon az egyik legszélesebb termékportfólióval rendelkező gyógyszercég, termékei többek között a szív- és érrendszeri, az emésztőszervi, az urológiai és az onkológiai betegségek kezelésében segítenek. A nyilvános cégadatok szerint a Teva Gyógyszergyár Zrt. árbevétele 2014-ben meghaladta a 265 milliárd forintot, üzemi eredménye a 12,7 milliárd, adózott eredménye pedig a 78 milliárd forintot.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.