2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Mintegy 35 ezer alkalmazottjától válik meg a Deutsche Bank (DB) a következő két évben egy szerkezetátalakítási program keretében, hogy hatékonyabb, kevésbé kockázatos és nagyobb alaptőkével bíró pénzügyi intézménnyé váljon.

A harmadik negyedévben a legnagyobb német bank 6 milliárd eurós nettó veszteséget könyvelt el, elsősorban értékvesztés-leírások és jogi jellegű kiadások miatt. A bank bevétele 7,3 milliárd euró volt, ami 534 millió euróval, 7 százalékkal marad el a tavalyitól. A rekordveszteséget némiképp enyhítette, hogy a kötvénykereskedelmi üzletág éves alapon 20 százalékos növekedést ért el a harmadik negyedévben.

John Cryan, a DB vezérigazgatója szerint 2016 és 2017 nem lesz erős év, a bank talpra állása hosszabb időt vesz igénybe. Hozzátette: megvan a stratégia, azonban a megvalósítással komoly gondok vannak. Cryan júliusban vette át a bank irányítását azzal, hogy mélyreható stratégiai és kulturális átalakítást hajt végre, hogy a bank jobban alkalmazkodjon a szigorúbb szabályzói előírásokhoz.

Az elbocsátandó alkalmazottak nagy része, 20 ezer ember a Postbanknál, a DB kiskereskedelmi részlegénél dolgozik, amelytől meg fog válni a DB. Ezen kívül 9 ezer teljes munkaidős alkalmazottjától és 6 ezer szerződéses munkavállalójától válik meg a német nagybank. A DB jelenleg mintegy 100 ezer alkalmazottat foglalkoztat teljes munkaidőben.

A DB egyúttal azt is bejelentette, hogy nem fizet osztalékot 2015-re és 2016-ra, amire 1952, a bank újraalapítása óta nem volt példa.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!