<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?
Zöldülő ingatlanok, tippek energetikai korszerűsítéshez!

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Az év elején tervezettnél jóval kedvezőbben alakul az Egészségügyi Alap 2011. év végi egyenlege – az ebből származó források egy részét a kormány az egészségügy különböző területeire forgatja vissza, olvasható a kormany.hu-n.

Ezért 3,5 milliárd forint támogatásban részesülnek a háziorvosok és házi gyermekorvosok, akik az év végén kéthónapnyi kártyapénzt, azaz plusz egyhavi juttatást kapnak, s a finanszírozásuk átfutási ideje két hónapra csökken.

Továbbá: 0,5 milliárd forintot fordít a kormányzat az átmeneti gyógyszerellátási zavar kezelésére a kórházak onkológiai teljesítményének figyelembe vételével. 0,5 milliárd forintot kap az Országos Mentőszolgálat és a betegszállítók a mentés folyamatosságának biztosítása érdekében.

Hasonlóan indokolt a mentők és betegszállítók megemelkedett üzemanyagköltségének fedezése. A három intézkedésre összesen 4,5 milliárd forintot használhat fel az ágazat.

mfor.hu