<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Minden állomás megkapta a használatbavételi engedélyeket a 4-es metró vonalán, miután kedden a Kelenföld vasútállomás megálló is megkapta az üzemeltetéshez szükséges dokumentumokat a hatóságoktól.

Tarlós István főpolgármester és Pesti Imre budapesti kormánymegbízott közös, keddi, MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, valamennyi állomás készen áll az utasforgalmi próbaüzemre. Emlékeztettek, hogy a teljes vonal ideiglenes használatbavételi engedélyének megszerzéséhez az állomásokon kívül a járműtelephez is meg kellett szerezni a szükséges két engedélyt, és az alagútnak, valamint valamennyi felszíni építményre, úthálózatra és csatornára is meg kell kapni az engedélyeket. Jelezték, hogy mára a szükséges engedélyek 90 százalékát kiadta a Nemzeti Közlekedési Hatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala és az illetékes vízjogi hatóság.

Az állomással kapcsolatban azt írták: bár az őrmezői oldali kijáratépítés várhatóan csak februárban fejeződik be, illetve az aluljárószinti utascsarnok befejező munkálatai is zajlanak még, a metróállomás elkészült. A Kelenföld vasútállomás megálló a vonal budai végpontja, a felszíni csomópont kialakítását a különböző közlekedési ágak közötti egyszerű átszállási kapcsolatot biztosító csomópont követelményei határozzák meg.

A döntően funkcionális kialakítású állomás szerkezete a végállomási funkció miatt épült kihúzó-fordító alagúttal együtt több mint 250 méter, a peronszint alig 16 méterrel van a felszín alatt. A látszóbeton felületek ebben a megállóban is dominálnak, illetve a megszokott világítótesteken kívül reflektorok és tükrök szórják szét a fényt az állomástérben. A 4-es metró átadása március végén várható.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.