<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!			
		
mfor.hu

Az első kifizetések őszre várhatók, jelentette be Varga Mihály.

Videós bejelentkezésben osztotta meg a hazai vállalkozói szférával a jó hírt Varga Mihály pénzügyminiszter, miszerint a következő két hónapban 540 milliárd forintra pályázhatnak a kkv-k és a mikrovállalkozások.

Mint Varga elmondta, a Pénzügyminisztérium fókuszában továbbra is a gazdaság koronavírus utáni újraindítása áll, ezért ezt az összeget a versenyképesség és a foglalkoztatás erősítésére teszik elérhetővé.

A menetrendről ezt mondta Varga:

  • kb. 140 milliárd forintos keretösszeggel elsőként a kutatás-fejlesztést és innovációt erősítő felhívások indulnak el
  • 70 milliárd forintot ezzel egyidőben a vállalati képzésekre tesznek elérhetővé
  • 330 milliárd forintot különítenek el vállalkozás-fejlesztésre - ezen pénzek egy részére már júliusban pályázhatnak a kkv-k és a mikrovállalkozások

Varga azt is elmondta, hogy folytatni fogják a Magyar Multi Programot és a Zöld Nemzeti Bajnokok programot, ezek társadalmi egyeztetése hamarosan kezdődik.

Varga szerint a pályázatok első kifizetései már ősszel elkezdődnek, illetve elmondta azt is a videóban, hogy számításaik szerint több mint 6-7 ezer vállalkozásnak tudnak majd segíteni a pályázatokkal.
 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.