<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		

Az Invitel Csoport többségi tulajdonosa megállapodást írt alá a cégcsoport részvényeinek eladásáról a China-CEE Fund magántőke alappal, a felek mintegy 63 milliárd forint nettó vállalati értékben állapodtak meg - közölte az Invitel pénteken az MTI-vel.

Az ügylet zárása várhatóan az első negyedévben, a szükséges versenyhatósági és részvényesi jóváhagyásokat követően történhet meg - írták. Az Invitel Csoport anyavállalata a Magyar Telecom B.V. (Matel B.V.), amely jelenleg a Mid Europa Partners (MEP) és számos egyéb pénzügyi befektető tulajdona.

A vevő egy 430 millió dollárt kezelő magántőke alap, a China-CEE Fund, amelynek a CEE Equity Partners a befektetési tanácsadója. Az alap a kelet-közép-európai régió egyik vezető pénzügyi befektetője, amelynek 9 befektetése van, a 2014 végén megvásárolt Budapesti Metropolitan Egyetem (korábban Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola, BKF) mellett Lengyelországban, Csehországban, Szlovéniában és Bulgáriában vannak energetikai, gyógyszeripari és egyéb ipari befektetései. Az alap legnagyobb befektetője a China Eximbank, és befektetői között van a magyar Eximbank is.

Az Invitel Csoport éves konszolidált árbevétele mintegy 45 milliárd forint, EBITDA-ja (kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredménye) 14 milliárd forint. A cégcsoportnál mintegy 1200-an dolgoznak. A csoporton belül a lakossági és kisvállalati telekommunikációs piacot az Invitel Távközlési Zrt. szolgálja ki, az Invitech Solutions Zrt. pedig a vállalati IT és távközlési piacon tevékenykedik.

MTI 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.