2p

Merre tovább, Magyarország? Hogyan éltünk idén, és hogyan fogunk jövőre?

Különleges, évzáró online Klasszis Klub
Petschnig Mária Zita közgazdásszal és Kéri László politológussal
- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. december 14. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az Invitel Csoport többségi tulajdonosa megállapodást írt alá a cégcsoport részvényeinek eladásáról a China-CEE Fund magántőke alappal, a felek mintegy 63 milliárd forint nettó vállalati értékben állapodtak meg - közölte az Invitel pénteken az MTI-vel.

Az ügylet zárása várhatóan az első negyedévben, a szükséges versenyhatósági és részvényesi jóváhagyásokat követően történhet meg - írták. Az Invitel Csoport anyavállalata a Magyar Telecom B.V. (Matel B.V.), amely jelenleg a Mid Europa Partners (MEP) és számos egyéb pénzügyi befektető tulajdona.

A vevő egy 430 millió dollárt kezelő magántőke alap, a China-CEE Fund, amelynek a CEE Equity Partners a befektetési tanácsadója. Az alap a kelet-közép-európai régió egyik vezető pénzügyi befektetője, amelynek 9 befektetése van, a 2014 végén megvásárolt Budapesti Metropolitan Egyetem (korábban Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola, BKF) mellett Lengyelországban, Csehországban, Szlovéniában és Bulgáriában vannak energetikai, gyógyszeripari és egyéb ipari befektetései. Az alap legnagyobb befektetője a China Eximbank, és befektetői között van a magyar Eximbank is.

Az Invitel Csoport éves konszolidált árbevétele mintegy 45 milliárd forint, EBITDA-ja (kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredménye) 14 milliárd forint. A cégcsoportnál mintegy 1200-an dolgoznak. A csoporton belül a lakossági és kisvállalati telekommunikációs piacot az Invitel Távközlési Zrt. szolgálja ki, az Invitech Solutions Zrt. pedig a vállalati IT és távközlési piacon tevékenykedik.

MTI 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!