<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Undorító az egész.

Egy fővárosi húsüzlethez kapcsolódó egységben tartottak ellenőrzést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakemberei, amikor 6,5 tonna botrányos állapotú húsra akadtak, áll a Nébih honlapján.

Az egységben semmilyen nyomon követési rendszert sem vezettek, így a termékek eredete nem volt bizonyítható. Az egységben ezen kívül is áldatlan állapotok uralkodtak, a padozat, az oldalfalak és a mennyezet több helyen sérült, koszos, repedezett volt, a fűszerek tároltására és kimérésére használt helyiségben a munkapultot erősen szennyezetten, a mérleget koszosan és rozsdásan találták.

A húsokat nem elkülönítve tárolták, nem működött az eszközfertőtlenítő, az ellenőrzés idején a húsok bontására használt helyiségben a maximálisan megengedett 12°C helyett 15°C volt.

A dolgozók részére kialakított öltöző és szociális helyiség szintén koszos volt, továbbá hiányoztak a higiénikus kézmosás feltételei.

Az egységben a termékek készítésekor, az előírásoktól eltérően, fagyasztott alapanyagokat is felhasználtak. Az ellenőrök 55 tétel jelöletlen, nem nyomon követhető élelmiszert (sonkát, kolbászt, pácolt félkész termékeket) foglaltak le, összesen mintegy 6 500 kg mennyiségben. Az egységből fővárosi és pest megyei húsüzletekbe, valamint hétvégi piacokra szállítottak.

A szakemberek a higiéniai és nyomon követési hiányosságok miatt az egység tevékenységét felfüggesztették, valamint elrendelték a termékek forgalomból történő visszahívását. Az eljárás folyamatban van, az ügyben milliós nagyságrendű bírság várható.

mfor.hu