<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A kereskedelmi csatornák különösebb meglepetés nélkül hozták a múlt hetet, az M1 azonban sok nézőt szerzett az Eurovíziós Dalverseny magyar selejtezőjével. Igaz, így sem tudta a nagy kereskedelmi csatornákat megelőzni.

Három program volt érdekes a nézettségi versenyt tekintve a múlt héten. A TV2 új műsorrenddel jelentkezett szerdán, először debütált hétköznapon a nálunk Sherlock és Watson néven futó, eredetileg Elementary címet kapó sorozat (a premier a múlt hét végén volt). A csatorna a Doktor House után szeretne egy megbízható sorozatot a hét derekára, ezt pedig még Hajdú Péterrel is megtámogatták, hiszen a krimi után a Frizbi került adásba. Az első hetek számai nem voltak rosszak, hiszen versenyben volt a sorozat az RTL török szériájával, a Szulejmánnal.

Remekül sikerült az Amerikában Arrow, míg az RTL Klubon A zöld íjász címen futó sorozat debütálása, a dupla részes premier volt a legnézettebb műsor a héten a kereskedelmileg fontos célcsoportban. A közel 40 százalékos közönségarány különösen figyelemre méltó, hiszen az elmúlt időszakban csupán az RTL Klub néhány sajátgyártású műsora ért el ilyen, vagy ennél jobb mutatót.

Kíváncsian vártuk azt is, hogy a tavalyi sikerét jócskán túlszárnyalva tud-e estét nyerni az M1 válogatója, A Dal. Az Eurovíziós Dalverseny magyar selejtezőjeként jellemezhető műsor nem volt rossz, de elsöprőnek semmiképp sem nevezhető. Más kérdés, hogy 10 százalék feletti nézettséget produkáló műsorral nem találkozunk túl gyakran a közszolgálati csatornán.

Az ötödik héten összességében főműsoridőben (19-23 óra között) a kereskedelmileg fontos célcsoportban (18-49 évesek) nem változott számottevően a két nagy csatorna közötti különbség. Míg az RTL Klub műsorait némileg többen nézték, és átlagosan a tévénézők 24,3 százalékát kötötte le a csatorna, addig a TV2-t a készülékek előtt ülők 18,4 százaléka követte. A harmadik helyen ezúttal az M1 (5,3% SHR) futott be, elsősorban a hétvégi erős nézettség révén. Az RTL csatornái szorosan együtt masíroztak a héten, a Cool (4,8% SHR) és a F+ (4,1% SHR) is az elmúlt időszak átlagait inkább felülmúlják. Nem tudott javítani a sereghajtó, a Viasat 3 (3,9% SHR) továbbra sem tud elrugaszkodni.

Hétköznapokon az RTL Klub ismét verhetetlen volt, a kora esti időszakig töretlen a népszerűsége. Ezt követően ugyanakkor időnként szoros volt a küzdelem. Hétfőn például a Csont nélkül egálban volt az NCIS-szel, ám a Főnöknek már nem sikerült ugyanez az NCIS: Los Angeles ellenében. Kedden a Castles jól szerepelt, igaz a TV2-n vetített Bad Boys ellen, ami viszont az elmúlt hetek filmválasztása után mégis nagyon jó volt. Szerdán az RTL Klub új török sorozata, a Szulejmán, ismét a csatorna átlaga alatt teljesített, pedig a konkurens adón vetített Sherlock és Watson sem remekelt.

Csütörtökön gyengén szerepelt a TV2 esti filmje, igaz a Gyilkos cápa sem volt erős. Pénteken a már említett Arrow (A zöld íjász) sokkolta a számokat megnézőket. Szombaton az RTL Klub újabb sorozatot tűzött műsorra, a XIII - Az összeesküvés címűt, amely azonban nem érte el a csatorna átlagos számait. Vasárnap mindkét csatorna jól szerepelt, igaz ez sima RTL Klub győzelmet jelentett.

mfor.hu