2011. június 24. 14:16

A Mercedes-Benz a szeptemberi frankfurti autószalonon mutatja be a Kecskeméten is gyártásra kerülő új B-osztályú személygépkocsiját, és akkor hozza nyilvánosságra az autó részleteit is közölte a gyártó cég pénteken.

A szeptember 15-e és 25-e közötti bemutatón megjelenő új B-osztályban alapfelszerelés lesz egy újszerű biztonsági rendszer: a kategória világújdonságának számító radaralapú Collision Prevention Assist (CPA), amely  mindenféle közlekedési helyzetben a tipikus utoléréses ütközésektől óv - olvasható a Merdedes-Benz közleményében.

Az új B-osztály piaci bevezetése 2011 végén kezdődik. Az új B-osztály ügyfélautóinak termelése a terv szerint 2011 szeptemberében kezdődik Rastattban, majd 2012 első negyedében Kecskeméten is.

A közlemény szerint, a gyártás indításának elcsúsztatása lehetőséget ad arra, hogy a Rastattban nyert tapasztalatokat teljes mértékben felhasználják Kecskeméten, így hozzájárul a járművek kiváló minőségének biztosításához. Az új B-osztály lesz az első a két új kompaktautó-modell közül, amelyek Kecskeméten készülnek majd.

A Mercedes-Benz a jövőben négy modellre bővíti a jelenlegi kettőből (A- és B-osztály) álló kínálatát a kompakt szegmensben; az autókat a termelési kapcsolatban álló kecskeméti és rastatti (Németország) Mercedes-Benz üzemek gyártják majd. A négy új kompaktautó közül kettőt gyártanak Kecskeméten, hármat pedig a német rastatti üzemben. Az új B-osztály mindkét üzemben készül majd.

Frank Klein, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezetőjének a közleményben olvasható nyilatkozata szerint, teljes sebességgel folyik a kecskeméti termelés előkészítése: miután 2011 májusában befejeződött a műszaki berendezések felállítása a gyártócsarnokokban, terv szerint indul a technológia próbaüzeme. Ez július végéig lezárul, majd szeptembertől kezdődnek a gyártástesztelés különböző fokozatai, amelyek során elkészítik az első tesztautókat, és optimalizálják a teljes gyártóberendezést. Ezáltal minden előfeltétel adott lesz, hogy a jövő év első negyedében legurulhassanak a futószalagról az első ügyfélautók. A Mercedes-Benz kecskeméti gyárában 2012 első negyedévében indul a termelés.

MTI