2011. június 24. 14:16

A Mercedes-Benz a szeptemberi frankfurti autószalonon mutatja be a Kecskeméten is gyártásra kerülő új B-osztályú személygépkocsiját, és akkor hozza nyilvánosságra az autó részleteit is közölte a gyártó cég pénteken.

A szeptember 15-e és 25-e közötti bemutatón megjelenő új B-osztályban alapfelszerelés lesz egy újszerű biztonsági rendszer: a kategória világújdonságának számító radaralapú Collision Prevention Assist (CPA), amely  mindenféle közlekedési helyzetben a tipikus utoléréses ütközésektől óv - olvasható a Merdedes-Benz közleményében.

Az új B-osztály piaci bevezetése 2011 végén kezdődik. Az új B-osztály ügyfélautóinak termelése a terv szerint 2011 szeptemberében kezdődik Rastattban, majd 2012 első negyedében Kecskeméten is.

A közlemény szerint, a gyártás indításának elcsúsztatása lehetőséget ad arra, hogy a Rastattban nyert tapasztalatokat teljes mértékben felhasználják Kecskeméten, így hozzájárul a járművek kiváló minőségének biztosításához. Az új B-osztály lesz az első a két új kompaktautó-modell közül, amelyek Kecskeméten készülnek majd.

A Mercedes-Benz a jövőben négy modellre bővíti a jelenlegi kettőből (A- és B-osztály) álló kínálatát a kompakt szegmensben; az autókat a termelési kapcsolatban álló kecskeméti és rastatti (Németország) Mercedes-Benz üzemek gyártják majd. A négy új kompaktautó közül kettőt gyártanak Kecskeméten, hármat pedig a német rastatti üzemben. Az új B-osztály mindkét üzemben készül majd.

Frank Klein, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezetőjének a közleményben olvasható nyilatkozata szerint, teljes sebességgel folyik a kecskeméti termelés előkészítése: miután 2011 májusában befejeződött a műszaki berendezések felállítása a gyártócsarnokokban, terv szerint indul a technológia próbaüzeme. Ez július végéig lezárul, majd szeptembertől kezdődnek a gyártástesztelés különböző fokozatai, amelyek során elkészítik az első tesztautókat, és optimalizálják a teljes gyártóberendezést. Ezáltal minden előfeltétel adott lesz, hogy a jövő év első negyedében legurulhassanak a futószalagról az első ügyfélautók. A Mercedes-Benz kecskeméti gyárában 2012 első negyedévében indul a termelés.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.