1p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Microsoft amerikai számítástechnikai óriáscég 5,44 milliárd euróért (hozzávetőleg 1630 milliárd forint) megveszi a Nokia mobiltelefon-üzletágát - vált ismertté kedden Helsinkiben.

A finn cég elnök-vezérigazgatója, Stephen Elop közlése szerint a tranzakció várhatóan 2014 első negyedévében fejeződik be.

A Nokia hosszú időn keresztül vezető pozíciót töltött be a mobiltelefonok piacán, az utóbbi időben azonban mind több gondot okozott számára az okostelefonok gyártásában élen járó Apple és Samsung által keltett kihívás. A tervezett üzletet jóvá kell hagyniuk a Nokia részvényeseinek.

A finn cég 2011-ben lépett partneri kapcsolatra a Microsofttal, és azóta az amerikai cég Windows szoftverjét használja okostelefonjaihoz.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!