<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A brit üzletlánc bonyolította a legnagyobb forgalmat tavaly a vegyiáruk és élelmiszerek piacán, utána viszont három magyar cég, a CBA, a Coop és a Reál következnek - derül ki az ACNielsen felméréséből.

A Tesco tavaly 554,9 milliárd forint forgalmat produkált a 2006-os 544 milliárd forint után. A második helyezett CBA-nál 525 milliárd forintot költöttünk el, a Coop pedig 440 milliárddal lett harmadik. A listát a vállalatok közlése és becslések alapján állították össze a Nielsen szakemberei.

A legdinamikusabban a Lidl fejlődött tavaly, mely 22 boltot nyitott, amiknek köszönhetően 39 százalékkal növelte forgalmát. A listavezető Tesco 122 áruházzal és 76 hipermarkettel rendelkezett 2007 végén, egy év alatt tizenegy hiper- és kilenc szupermarketet nyitott a hálózat.

Idén várhatóan a Spar fog átlag feletti mértékben fejlődni, mivel az év elején bejelentették, hogy a német üzletlánc megvásárolja a Plus 172 magyarországi boltját. A tavalyi rangsorban ötödik lett a Spar, forgalma 245,7 milliárdról 284,5 milliárdra nőtt.

A CBA, a Coop és a Reál összesen 10,5 ezer üzlettel rendelkeztek az év végén, így a magyar bolthálózat fele hazai kézben volt. A hazai hálózatok jó teljesítménye kiemelkedőnek számít Közép-Európában, a régióban máshol nem sikerült hasonló piaci részesedést produkálni belföldi láncoknak.

Az önálló kis boltok száma évről évre csökken, az ő kárukra terjeszkednek az élelmiszerláncok. A hipermarketek erőssége a háztartási vegyiáru, míg a szupermarketekben nagyrészt élelmiszert vásárolunk - derül ki a Nielsen kutatásából.

Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.