Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Első körben a rendelkezésre álló forrásnál drágább ajánlatok érkeztek a békásmegyeri piac megújítására kiírt eljáráson. Tárgyalás után végül Garancsi István Market Zrt.-je lett a befutó.

Immár semmi sem áll útjába a békásmegyeri piac megújulásának, miután az első, eredménytelennek nyilvánított közbeszerzési eljáráson a rendelkezésre álló forrásnál drágább ajánlatokat nyújtottak be az érdeklődő vállalkozások. A jelentkezőkkel az Óbudai Önkormányzat tárgyaló asztalhoz ült és végül néhány tízmillió forintot sikerült lefaragni az ajánlati árból, így a nyertes cég Garancsi István Market Zrt.-je lett - derül ki a közbeszerzési hatóság honlapjára felkerült szerződésből.

Az augusztus 29-én megkötött szerződés szerint nettó 4,9996 milliárd forintért vállalta el Garancsi cége a munkát. Az első, el nem fogadott ajánlat 5,05 milliárd forintról szólt, vagyis a második körben a tárgyalásos eljáráson 51,2 millió forintot sikerült alkudni az árból.

A beruházásra még egy ajánlat érkezett az eljárás során, a Laterex Építő Zrt. és a ZÁÉV Építőipari Zrt. közösen 5,082 milliárdért végezte volna el a munkákat, a végső ajánlatuk pedig 5,03 milliárdnál állt meg.

Hiába azonban az 51 millióval alacsonyabb végső ajánlat, ez még mindig több, mint ami forrás a közbeszerzés kiírásakor rendelkezésre állt. Eredetileg ugyanis 4,8 milliárd forintos beruházásnak tervezték a piac megújulását. A hiányzó szűk 200 millió forintot vagy az önkormányzatnek kell hozzácsapnia, vagy az államnak kell még egy kis támogatást adnia.

(Fotó: MTI)

A békásmegyei piac és közösségi tér két ütemben megvalósuló beruházás lesz:

  • 1. ütemben készül el a 3300 négyzetméteres piaccsarnok 188 férőhelyes mélygarázzsal,
  • a 2. ütem pedig a meglévő piac elbontásáról, új fedett-nyitott ősteremelői piac létrehozásáról, pavilonos jellegű kiskereskedelmi, szolgáltató és vendéglátó funkciójú épületrészekkel, és a Heltai Jenő tér felújításáról szól.

Garancsiék azonban nem egyedül fognak dolgozni a projekten, melynek a szerződés szerint 741 nap alatt, vagyis picit több mint két év alatt kell elkészülnie:

  • a Vilati Szerelő Zrt.-t,
  • az OK BAU Kft.-t,
  • a Struktúra Szakértői, Kivitelezői és Tervezői Kft.-t,
  • a Mobildaru Kft.-t,
  • az ÉGV Kft.-t
  • és a Moratus Szerkezetépítő Kft.-t vonja be alvállalkozóként a munkálatokba.

Nem panaszkodhat Garancsi

Az elmúlt időszakban több olyan jelentős beruházásról számoltunk be, melyeket Garancsi István cégbirodalmának zászlóshajója, a Market Zrt. valósíthat meg:
32 milliárdot kap a Pannon Parkért,
3 milliárdot a Vasas multifunkcionális sportcsarnokáért,
1,2 milliárdért épít a Vasasnak kézicsarnokot,
és 20 milliárdért pofozza ki az egykori SZOT-üdülőt.

Ezek alapján csak az elmúlt két hónapban megjelent hírek alapján nettó 61,2 milliárd forint értékű munkát nyert el a cég.

Székely Sarolta
mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.