2017. július 23. 04:47

Július 17-én sikerült megkötnie a szerződést a Vasas Sport Clubnak és a Market Építő Zrt-nek.

Összesen nettó 1,19 milliárd forintból fog megépülni a Vasas új kézilabdacsarnoka, melyből 1,17 milliárd a kivitelezés, 27,4 millió forint pedig a tervezés költségét teszi ki - találtunk rá a megkötött szerződésre a közbeszerzési dokumentumok között.

Az új csarnok kialakítása során a sportszakmai szempontokat és a multifunkcionalitást tartották szem előtt. Utóbbinak köszönhetően a csarnokhoz kapcsolódó főépület egyik szintjén egy orvosi és rehabilitációs központ is helyet kap majd, ami "rendkívüli módon segítheti a sportolóknak nyújtott direkt háttérszolgáltatásokat" - mondta még tavaly év végén Markovits László, klubelnök a Vasas honlapjának.

A szerződés szerint a teljes beruházást 13 hónap alatt kell kiviteleznie Garancsiéknak, de lényegében a kezdéstől számítva 12 hónappa később már meg kell kezdeni a használatbavételi eljárást, vagyis a felek megállapodása értelmében 90 százalékos készültségűnek kell lennie a csarnoknak.

A kész csarnok a jövőben nemcsak NBI-es kézimeccseknek ad majd otthont, hanem NBI-es röplabda, Challenge Kupa, CEV Kupa versenyek rendezésére is alkalmas lesz, de helyt adhat NBI-es futsal mérkőzéseknek is.

A csarnok látványterve (Fotó: vasassc.hu)

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.