2p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Július 17-én sikerült megkötnie a szerződést a Vasas Sport Clubnak és a Market Építő Zrt-nek.

Összesen nettó 1,19 milliárd forintból fog megépülni a Vasas új kézilabdacsarnoka, melyből 1,17 milliárd a kivitelezés, 27,4 millió forint pedig a tervezés költségét teszi ki - találtunk rá a megkötött szerződésre a közbeszerzési dokumentumok között.

Az új csarnok kialakítása során a sportszakmai szempontokat és a multifunkcionalitást tartották szem előtt. Utóbbinak köszönhetően a csarnokhoz kapcsolódó főépület egyik szintjén egy orvosi és rehabilitációs központ is helyet kap majd, ami "rendkívüli módon segítheti a sportolóknak nyújtott direkt háttérszolgáltatásokat" - mondta még tavaly év végén Markovits László, klubelnök a Vasas honlapjának.

A szerződés szerint a teljes beruházást 13 hónap alatt kell kiviteleznie Garancsiéknak, de lényegében a kezdéstől számítva 12 hónappa később már meg kell kezdeni a használatbavételi eljárást, vagyis a felek megállapodása értelmében 90 százalékos készültségűnek kell lennie a csarnoknak.

A kész csarnok a jövőben nemcsak NBI-es kézimeccseknek ad majd otthont, hanem NBI-es röplabda, Challenge Kupa, CEV Kupa versenyek rendezésére is alkalmas lesz, de helyt adhat NBI-es futsal mérkőzéseknek is.

A csarnok látványterve (Fotó: vasassc.hu)

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!